На Полтавщині на межі закриття спорткомплекс, унікальний серед райцентрів України

Спорт
Юлія Обелець30 березня 2016 о 16:532531 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині на межі закриття спорткомплекс, унікальний серед райцентрів України
Спортивний комплекс Гребінки, який вважається родзинкою міста та унікальним серед спортивних споруд райцентрів, на межі закриття.

Через неможливість утримувати спорткомплекс влада Гребінки їздила до Верховної Ради просити, аби комунальну установу перевели на державне фінансування.

На Полтавщині на межі закриття спорткомплекс, унікальний серед райцентрів УкраїниБюджет Гребінки не в змозі утримувати масштабний спорткомплекс. Всі фото з сайту grebenka.com

Делегація Гребінківського району 23 березня завітала на парламентські слухання. Міський голова Гребінки Віталій Колісніченко вийшов до трибуни, де розповів про масштаби установи, важливість її існування, а потім попросив допомоги у фінансуванні.

– Комунальний заклад – спортивний комплекс Гребінки збудований у 1986-1995 роках, – зауважив він. – Аналогів йому в райцентрах України фактично немає. На його майданчиках оздоровлюються близько 500 осіб. На стадіоні проходять чемпіонати з футболу області серед команд першої ліги. Щорічно проводяться чемпіонати України з міні-футболу, обласні Спартакіади, турніри, відкриті змагання з легкої атлетики та інше. Гребінківська ДЮСШ, яка функціонує на базі установи, виростила не одного майстра спорту України міжнародного класу, членів збірної України різних видів спорту. Загальна площа спорткомплексу – 4 гектари. Складається установа з легкоатлетичного манежу, будинку фізкультури, ігрових зал із підсобними приміщеннями, роздягалень, душових, сауни, кафе, де харчуються спортсмени, футбольного поля з дренажними системами, трибун на 3 тисячі місць, 5 бігових доріжок довжиною 400 метрів, тенісного корту, хокейного, волейбольного, баскетбольного, трьох гандбольних майданчиків, гімнастичного містечка, гарового поля, готелю на 103 місця, 10 роздягалень із душовими. Ресурс комунальної установи за 2015 рік склав 1 мільйон 774 тисячі гривень , але цих коштів не достатньо для існування. Я, як уповноважений від гребінківської громади, звертаюсь до вас (нардепів – прим. авт.) з проханням не загубити таку прекрасну спортивну споруду районного, обласного та державного значення. Просимо сприяння у забезпеченні передачі гребінківського спорткомплексу на фінансування з державного бюджету.

На Полтавщині на межі закриття спорткомплекс, унікальний серед райцентрів України

Цікавий факт про стадіон Гребінки

Ідея спорудження нового стадіону в Гребінці (крім того, в місті вже існував споруджений 1955 року стадіон «Локомотив») виникла після відкриття спортивної зали 1986-го. Міська влада вирішила збудувати стадіон та басейн. Під час візиту до Гребінки тодішній міністр шляхів сполучення СРСР Микола Конарєв підтримав будівництво стадіону та виділив необхідні матеріали. Міський голова Петро Брижицький відповідав за організацію робіт. Стадіон зводився методом народного будівництва зусиллями міських ентузіастів. Уже за часів незалежності міська влада вирішила виключити з проекту басейн через брак коштів та збудувати замість нього легкоатлетичний манеж.

Стадіон урочисто відкрили під час святкування 100-річчя міста 1995-го.

За розвитком подій навколо стадіону в Гребінці «Коло» стежитиме й надалі.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter