Полтавці здобули золоті, срібні та бронзові нагороди у вправах з тхеквондо

Спорт
Андрій Іванов10 березня 2015 о 17:251694 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавці здобули золоті, срібні та бронзові нагороди у вправах з тхеквондо
5 та 6 березня у дніпропетровську проходив чемпіонат України з тхеквондо у розділі пумсе.

Полтавці здобули золоті, срібні та бронзові нагороди у вправах з тхеквондоУсі фото: Полтавської обласної федерації тхеквандо ВТФНа цих змагання були 12 команд – представниці різних областей України.

Полтавці виступили дуже вдало, перемігши в командному заліку серед юніорів (склад команди: Марк Денисенко, Влад Шелудько, Олександр Маркітан). Також команди полтавських тхеквондистів три других місця (юніорки, чоловіки та пара) та два третіх (пара традиційне пумсе та пара юніори).

– Виступом нашої команди задоволений, – резюмує Юрій Шавиро, президент Полтавської федерації тхеквондо ВТФ. – Вперше ми беремо участь у Чемпіонаті України з пумсе такою численною командою. Приємно відзначити, що наші спортсмени завоювали так багато медалей. Хоча розумію, як складно їм конкурувати з тими, хто цілеспрямовано обрав для себе пумсе як основну підготовку у розвитку тхеквондо. Бачив, як спортсмени переживали, і усвідомлювали, що виконуючи вправи вони трохи збивалися.

Власним прикладом і прикладом тренерів Андрія Нечитайло та Вікторії Терещенко, виступаючи в Чемпіонаті України, ми намагалися надихнути наших вихованців, показуючи їм як потрібно налаштовуватися на виступ.

Збірна Полтавщини зараз готується до традиційного турніру Olympiс star, що проходитиме в обласному центрі 21 березня. Нагадаємо ці Всеукраїнські змагання з тхеквондо – одні із наймасштабніших в Україні.

Довідка «Кола»

Пумсе - комплекси формальних вправ, в яких найбільш точно і ясно розкривається техніка різної складності. Говорячи іншими словами - це строго регламентовані вправи, що представляють собою комбінації прийомів захисту і нападу. Їх виконують по певних траєкторіях, в точно встановленій послідовності і імітують реальний бій з декількома суперниками. Загальне число пумсе становить 25, вони розрізняються не лише за складністю, але і по числу рухів від 19-ти до 35-ти.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter