У Полтаві пройшли Всеукраїнські змагання з голболу

Спорт
Андрій Іванов1 квітня 2016 о 10:431054 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві пройшли Всеукраїнські змагання з голболу
На цьому турнірі збірна Полтави вчерговий раз підтвердила свій клас.

голболФото - з соцмережі

З 25 по 30 березня в Полтаві пройшов чемпіонат України з голболу. У чемпіонаті взяли участь 12 чоловічих та п'ять жіночих команд з різних міст України, повідомив учасник збірної України Антон Стрельчик, на своїй сторінці у Фейсбуці. По завершенню чемпіонату місця розподілилися таким чином:

Чоловіки: Полтава, Харків, Черкаси, Житомир, Донецьк, Дніпропетровськ, Чернівці, Херсон, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Суми.

Жінки: Полтава, Харків, Житомир, Тернопіль.

Довідка:

Голбол (англ. Goalball) - спортивна гра, в якій команда з трьох чоловік повинна закинути м'яч з вбудованим дзвіночком у ворота суперника. Голбол був створений в 1946 році з метою допомогти реабілітації ветеранів Другої світової війни - інвалідів по зору. Входить в програму Паралімпійських ігор.
У грі беруть участь дві команди по три гравці. Кожна команда може мати максимум три запасних гравця. Гра відбувається в спортивному залі, на підлозі якого нанесена розмітка у вигляді прямокутного майданчика, розділеної на дві половини центральною лінією. В обох кінцях площадки перебувають ворота. Гра здійснюється озвученим м'ячем (всередині знаходиться дзвіночок). Мета гри - закотити м'яч за лінію воріт команди, що захищається, в той час як вона намагається перешкодити. Спортсмени заклеюють очі та грають у спеціальних окулярах для того, щоб урівняти усіх учасників, не залежно від ступеню проблем із зором.

Читайте ще: У Полтаві пройдуть масштабні змагання з тхеквондо «OLYMPIC STAR»

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter