У Полтаві силачі встановили рекорд України – пронесли 3-тонну карту України (ФОТО)

Спорт
Юлія Обелець21 травня 2016 о 17:291714 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві силачі встановили рекорд України – пронесли 3-тонну карту України (ФОТО)
10 атлетів підняли 3-тонну карту України і пронесли її 25 метрів.

21 травня на театральній площі в Полтаві встановлювали рекорд – 10 силачів пронесли 3-тонний макет символічною дистанцією у 25 метрів. Загалом участь брало 14 спортсменів з різних кутків України, серед яких двоє полтавців. Проте несли макет карти України десятеро, решта була на під страховці.

У Полтаві силачі встановили рекорд України пронесли 3 тонну карту України (ФОТО)

– Сьогодні у Полтаві встановлюють рекорд з перенесення плити у формі карти України, вагою 3 тони, – розповів ініціатор акції Олексій Матюшенко, голова Гадяцької РДА. – Нестимуть її 10 спортсменів по навантаженню – 300 кілограм на кожного. Анонсуємо дистанцію 25 метрів, оскільки цього року 25 років виповнюється незалежній Україні. Наша Україна і з Донецьком, і з Луганськом, і з Кримом, адже в нас і спортсмени є з цих регіонів, які справжні патріоти України. Ми хочемо показати всім, що нині потрібно єднатись, аби нести та піднімати вільну та незалежну Україну.

– Приємно повертатись на гостинну Полтавщину, адже ми тут не вперше. Нести сьогодні будемо 3-тонну залізобетону плиту. Це дуже злагоджена робота, оскільки, якщо один трішки відступить чи втратить темп, то на його партнера вже піде не 300, а 400-500 кілограм. Це дуже складно, навіть для підготовлених спортсменів. Для підготовки ми провели у Гадячі дві репетиції, – Валерій Газаєв, президент Федерації силового екстриму України.

До речі, акція зі встановлення рекорду покликана і на допомогу в мирному житті учасникам АТО та їхнім родинам. Тож учасникам бойових дій Полтавщини урочисто вручили спеціальні соціальні картки.

Доки силачі готувались до події, Лана Вєтрова, представник Національного реєстру рекордів України, заміряла дистанцію, яку навели на площі для спортсменів. Потім зважили макет – ваги показали 3 тони 35 кілограмів.

У Полтаві силачі встановили рекорд України пронесли 3 тонну карту України (ФОТО)

Піднявши залізобетонну мапу, силачі закричали від тяжкості, але вже за декілька секунд вони кричали від щастя, адже їм вдалось встановити рекорд. Пронесли 3-тонну тяжкість вони дуже швидко, проте часовим лімітом їх не обмежували.У Полтаві силачі встановили рекорд України пронесли 3 тонну карту України (ФОТО)

– Це наш подарунок Федерації силового екстриму, всій Україні, всім, хто любить свою Батьківщину, – поділився після встановлення рекорду Валерій Газаєв. – Сьогодні ми показали, що Україна, попри труднощі, залишається найсильнішою нацією на планеті. Часові рамки ми собі за ціль не ставили, це вже буде наступний етап. Сьогодні у нас була ціль пронести, ми це зробили. Подібної практики, яку ми сьогодні показали, не було навіть у світі. Завжди під час встановлення рекорду виконують певний трюк, у нас трюку не було, лише фізика. Єдина сила, яка на нас давила, це сила земного тяжіння.

У Полтаві силачі встановили рекорд України пронесли 3 тонну карту України (ФОТО)

– Супер! Я дуже радий, що команда, справилась із задачею, – прокоментував Володимир Левченко, силач з Полтави, який працює в патрульній поліції.

Після встановлення рекорду спортсменам вручили відповідний сертифікат Національного реєстру рекордів України.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter