Як виступають українці на Європейських іграх в Азербайджані

Спорт
Андрій Іванов16 червня 2015 о 12:593023 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Як виступають українці на Європейських іграх в Азербайджані
Вашій увазі – короткий огляд виступів наших спортсменів на перших Європейських іграх

Боротьба

Борчиня Аліна Махиня здобуває перше українське «золото» в Баку-2015. Українська представниця жіночої боротьби Аліна Махиня здобула медаль найвищого ґатунку. В «золотому» фіналі вагової категорії 69 кг українка впевнено перемогла суперницю з Ізраїлю Ілану Кратиш.

Як виступають українці на Європейських іграх в АзербайджаніАліна Махиня (по центру) с золотом. Фото: noc-ukr.org

Український представник греко-римської боротьби Дімітрій Тімченко у перший же медальний день приносить Україні срібну медаль. У ваговій категорії 98 кг у фіналі Дімітрій поступився супернику із Росії Ісламу Магомедову – 0:4. На шляху до «золотого» фіналу українець здолав борців із Греції Лаократіс Кесідіс, Франції Мелонін Ноумонві та Білорусії Тімофій Дейниченко. А Жан Беленюк здобуває «срібло» перших Європейських ігор. У ваговій категорії 85 кг він посідає другу сходинку. В фінальному поєдинку Жан поступився росіянину Давіду Чакветадзе з рахунком 1:3.

Як виступають українці на Європейських іграх в АзербайджаніЖан Баланюк. Фото: noc-ukr.org

Синхронне плавання

Наші синхронистки Яна Нарєжна і Єлизавета Яхно впевнено пройшли кваліфікаційний етап і до фіналу підійшли з другим результатом (87.5333), тож всі вболівальники сподівались на успішний виступ українок. За підсумками двох програм українки набрали 161.6500 балів. Чемпіонками змагань прогнозовано стали росіянки (169.0568), «срібло» - у дуету з Австрії (162.8395).

Як виступають українці на Європейських іграх в АзербайджаніЯна Нарєжна та Элизавета Яхно. Фото: noc-ukr.org

«Вісімка» українок: Валерія Апрелєва, Валерія Бережна, Вероніка Гришко, Анна Єсіпова, Яна Нарєжна, Аліна Шинкаренко, Катерина Ткачова, Єлизавета Яхно також здобули бронзу. Дівчата набрали у сумі 159.0860 білів. Перше місце у збірної Росії (169.0992), «срібло» - у представниць Іспанії (162.0406).

Гімнастика

Спортивні гімнасти України Олег Верняєв, Ігор Радівілов та Микита Єрмак приносять в скарбничку української збірною срібну медаль Євроігор-2015. За підсумками двох кваліфікаційних днів українські гімнасти фінішують другими з результатом – 177.429.

Полтавці в Баку

Борець Дмитро Пишков бере «бронзу» Євроігор-2015. У напруженому «бронзовому» фіналі вагової категорії 75 кг Дмитро Пишков здобуває перегому над німецьким спортсменом Паскалєм Єіселе - та приносить Україні другу медаль І Європейських ігор. Дмитро – луганчанин, проте зараз виступає за Полтавщину.

Як виступають українці на Європейських іграх в АзербайджаніДмитро Пишков. Фото: noc-ukr.org

Дмитро Янчук і Тарас Міщук у змаганнях з веслування на каное-двійці на дистанції 1000 м стали 5-ми (3:35.561), а Марія Кічасова, Анастасія Тодорова, Марія Повх та Інна Грищук на дистанції у двічі коротшій, фінішували з 6-м часом (1:35.325). Нагадаємо, що Янчук і Кічасова – представляють Полтавщину.

Як виступають українці на Європейських іграх в АзербайджаніМедальний залік. Фото: baku2015.com

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter