Юні полтавські баскетболістки завоювали «срібло» Всеукраїнських змагань

Спорт
Андрій Іванов20 квітня 2015 о 14:391090 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Юні полтавські баскетболістки завоювали «срібло» Всеукраїнських змагань
Вихованки полтавської та миргородської шкіл баскетболу 10-12 років стали другими у Всеукраїнській юнацькій баскетбольній лізі.

Юні полтавські баскетболістки завоювали «срібло» Всеукраїнських змагань Фото з сайту Федерації баскетболу України

Загалом у чемпіонаті України брали участь 12 команд. Їх розподілили на чотири групи за територіальним принципом. Збірній команді Полтави та Миргорода дісталися у суперники Дніпропетровськ та Харків. Змагання розпочалися ще минулого року.

З НАЙСИЛЬНІШОЇ ПІДГРУПИ – ДО «ФІНАЛУ ЧОТИРЬОХ»

– У нас була найсильніша підгрупа, – говорить Тетяна Тонченко, одна з тренерів полтавок. – Лише одна команда з трьох виходила у фінал. Боротьба була дуже серйозна. У листопаді минулого року ми грали перший тур у Дніпропетровську. Нам вдалося виграти у господарів – Дніпропетровська усього на одне очко. Та впевнено перемогли Харків. Це нам надало впевненість у власних силах. Адже перемогти сильний Дніпропетровськ вдома – дорогого вартує. Тобто, це був гарний початок. У Полтаві ми грали у березні і перемогли у Харкова та Дніпропетровська. Причому харків’янки цього разу дали нам бій. Але тим не менш, завдяки цим перемогам, ми достроково посіли перше місце в групі. В останньому, третьому турі, ми виграли у Дніпропетровська, але поступилися Харкову у них вдома.

«Фінал чотирьох» проходив у Києві. Окрім команди Полтавської області туди пробилися колективи Рівного, Запоріжжя та Києва. У півфінальному протистоянні підопічні Тетяни Тонченко та Ірини Шавгорової грали з представницями козацького міста і впевнено перемогли 70:37. На жаль, вони зазнали поразки від сильних киянок у фінальному матчі – 48:70.

– Не зважаючи на сильного суперника, ми грали достойно, – підсумовує Тетяна Тонченко. – На жаль, у останній чверті поступилися.

Представниця полтавської команди Катерина Горбулінська стала найкращим снайпером «фіналу чотирьох». На її рахунку – 45 очок у двох матчах.

До теми: Юні полтавські баскетболісти вийшли до півфіналу Всеукраїнської

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter