Аптечки від Матковського: не всі полтавці змогли вистояти чергу за безплатними ліками (ФОТО, ВІДЕО)

Вибори-2015
Надія Труш25 вересня 2015 о 19:4095314 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Аптечки від Матковського: не всі полтавці змогли вистояти чергу за безплатними ліками (ФОТО, ВІДЕО)
Екс-мер Полтави почав роздавати пенсіонерам аптечки із ліками.

Аптечки від Матковського: не всі полтавці змогли вистояти чергу за безплатними ліками. Фото Юлії Обелець

Людям похилого віку вручають білі коробочки, на яких червоним зазначено, що безкоштовні медикаменти їм забезпечила команда Матковського – «Солідарність».

Саме ці останні три слова написані на упаковці. Роздача відбувається за адресою вулиця Калініна, 12/8. Ми побували за вказаною адресою.

Це частина будинку, що в хвилині ходи від зупинки громадського транспорту «Алмазна». Про те, що у приміщенні, де є два входи, знаходиться офіс чи приймальня кандидата на посаду міського голови Полтави Андрія Матковського не свідчить нічого. На дверях немає таблички чи простого оголошення, що ж знаходиться за яскравими дверима. Частина багатоповерхівки, в яку впускали пенсіонерів, спершу ретельно перевіривши, чи мають ті запрошення, сильно відрізняється від інших. Вікна і двері прикрашають патріотичні плакати: славнозвісний орел із державним стягом у дзьобі, вигляд міста з пташиного лету, пам’ятник Тарасу Шевченку.

Перед дверима у чергу вишикувалися приблизно 30 пенсіонерів. Як самі розповіли, прийшли за запрошенням на заздалегідь визначений час. Отримати набір безкоштовних ліків прийшли й такі пенсіонери, яким важко пересуватися, а єдиною опорою є палиця. Була й молодь, яка прийшла отримати подарунок замість стареньких родичів. На вході з обох боків чергують працівниці офісу. Далі, біля ще одних дверей – по охоронцю. А на вулиці весь час, поки ми перебували біля приміщення, знаходилися двоє чоловіків, які представилися «просто громадянами» та заперечували припущення журналіста, що вони є охоронцями будівлі. Аби зайти у приміщення, треба було сказати пароль, тобто відповісти згодою на запитання «Запрошення є?». Іншим – зась у приватну власність.

Впущу-не впущу

Ми прийшли о 13.00. У цей час саме зайшла перша група пенсіонерів. Перед журналістами закрили обоє дверей на ключ. На прохання впустити чи дати можливість поговорити із відповідальним за роздачу аптечок одна із працівниць попрохала зачекати. Тим часом до лавиць, які стояли біля будівлі, почали сходитися інші пенсіонери. Сказали, що їх запросили на 14.00 отримати безкоштовні аптечки від Андрія Матковського. Але втрапити до приміщення друга група полтавців похилого віку змогла не відразу. Людям довелося чекати, поки на їхній стукіт у двері хтось відчинить. У ледь привідкриті двері через деякий час їх пропускали.

Журналістів же впустити у приміщення обоє працівниць відмовилися навідріз, мовляв, не мають таких повноважень. У них не знайшлося пояснень щодо того, що вони роблять, за що відповідають, хто головний. Втім, після доводів журналіста про те, що відмова показати процес роздачі аптечок чи приміщення, в якому ліки зберігаються не додає довіри до Матковського, а скоріше навпаки – погодилися. Пообіцяли, що покажуть офіс після того, як звідти вийдуть люди. Мовляв, не усі бажають попасти в об’єктив відеокамери. Але потім дівчата вперто заперечували свої обіцянки. Більше того, коли нам вдалося прорватися через імпровізований кордон, яким слугували перші двері, біля других суворий чоловік дав зрозуміти, що піти далі в нас немає шансів, закрив на ключ. Один із чоловіків, які спершу відрекомендувалися громадянами, але не охоронцями, намагався вивести журналіста із коридору, міцно взявши за руку. Щоправда, після інформування про можливу відповідальність за перешкоджання журналістській діяльності, відпустив.

Лавки пенсіонерам не допомагали – декому у черзі ставало зле

Півтори години ми намагалися потрапити до приміщення, та марно. Дівчата, які нещодавно обіцяли, що пропустять і все розкажуть про благодійну акцію, вперто не хотіли з нами спілкуватися. Пенсіонери теж не дуже охоче йшли на контакт. Втім згодом розповідали як отримали запрошення, чи вважають роздачу ліків й інші подібні акції підкупом виборців та показували вміст аптечок. Дехто із бабусь, не витримуючи довгу чергу, йшли додому, не дочекавшись обіцяних ліків. До речі, одна із тих, хто не дочекався, коли ж нарешті впустять, прийшла за ліками прямо із шпиталю. Вистоювання черги під спекою далося жінці взнаки – стало погано і її відвели на лаву, аби відпочила.

По аптечки люди приходили, дотримуючись принципу «дають – бери!»

Вміст аптечки – різноманітний. В упаковці приблизно десяток різних ліків. Зокрема, диклофенак-гель 1%, амброксол, аскопар, панкреатин, лопераміду гідрохлорид, інгаліпт-спрей, настоянка глоду, алтемікс, нітрогліцерин, фталазол. Ця «аптечка здоров’я містить ліки вітчизняного виробництва (Харків). Термін придатності – до 2017-2020 років. Усі полтавці, з якими ми поспілкувалися, в один голос запевняють: ліки – вкрай необхідна річ, особливо зараз, коли ціни мало не щодня ростуть, як на дріжджах. Кажуть, беруть і ліки від Матковського, і цукор від Мамая, але на їхнє рішення на міських виборах це не вплине. Втім, як усе відбувалося, пропонуємо переглянути у відео:

До теми: ЗМІ: на Полтавщині кандидату в депутати міліціонери намагались підкинути наркотики

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter