До обіду на Полтавщині зафіксували 10 повідомлень про порушення

Вибори-2015
Ольга Матвієнко15 листопада 2015 о 13:431006 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 До обіду на Полтавщині зафіксували 10 повідомлень про порушення
Виявилося, що два порушення виборчого процесу не стосуються.

До обіду на Полтавщині зафіксували 10 порушень на дільницяху Полтаві та області зафіксували 10 порушень, пов’язаних із голосуванням. Фото Ольги Матвієнко

Станом на 12 годину, 15 листопада, до територіальних підрозділів поліції Полтавщини від громадян надійшло сім повідомлень про ймовірні порушення виборчого законодавства. Загалом речник полтавської поліції Юрій Сулаєв повідомив про 10 фактів, зазначивши, що два із них виборчого процесу не стосуються.

У Кременчуці невідомий надав інформацію, що помітив автобус «Мерседес-Спрінтер», яким нібито планують підвозити людей до ДВК. У ході перевірки цей факт не підтвердився.

Також у Кременчуці перехожі повідомили, що літня жінка на одній із вулиць міста підкуповує молодь. На місце виїхала поліція. Особи жінки та молодого чоловіка встановили. Виявилося, що це бабуся та її онук, якому вона передавала гроші. Це бабуся та онук. Виявилося, що на одній із вулиць міста бабуся передала онукові гроші.

Читайте також: Полтавська поліція працює в посиленому режим через імовірні теракти в України

У Київському районі Полтави виник конфлікт між спостерігачами. Один запідозрив іншого у неправомірних діях – письмовій фіксації спостерігачем виборців, які прийшли на ДКВ. Зараз обидві сторони дають пояснення слідчим. Проводиться перевірка.

В Октябрському районі на одній із виборчих дільниць жінка отримала від члена ДВК бюлетені на двох осіб, проголосувала в кабінці сама та вкинула обидва бюлетені в урну для голосування. Жінка дає пояснення слідчим. Вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 158-1 Кримінального кодексу.

На виході з приміщення цієї ж дільниці (Октябрський район, вул. Фрунзе, 153) літня жінка, коли побачила приїзд слідчо-оперативної групи поліції, намагалася непомітно викинути з кишені дві грошові купюри. Це помітив поліцейський наряд і жінку запросили дати пояснення своїй поведінці. Адже дві викинуті купюри були номіналом по 500 гривень. Вилучені кошти додані до матеріалів справи. Літня жінка категорично заперечує, що гроші її, і стверджує, що жодних протиправних дій, в тому числі пов’язаних із виборами, не вчиняла. Перевірка триває.

У Ленінському районі Полтави було повідомлення, що автомобілі підвозять виборців для голосування за певного кандидата. На місце події виїхали поліцейські. Факт не підтвердився.

Із однієї з дільниць у цьому ж районі повідомили про появу на ДВК нетверезого чоловіка, який заважає людям. Поліція провела відповідні профілактичні заходи.

У Київському районі спостерігачі помітили, що у списках адрес виборців є невідповідність. Поліція проводить перевірку.

У Ленінському районі до поліції звернулася жінка, яка повідомила, що на її телефон надійшов дзвінок від невідомого, який просив її проголосувати за одного з кандидатів. Проводиться перевірка.

У Ленінському районі надійшла інформація від спостерігачів, що член однієї з ДВК завчасно поставив свій підпис на склейці для пакетів бюлетенів. Проводиться перевірка.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter