Міністр юстиції України в Полтаві отримав «аптечку Матковського»

Вибори-2015
Андрій Іванов20 жовтня 2015 о 10:5529143 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Міністр юстиції України в Полтаві отримав «аптечку Матковського»
Журналіст «Кола» подарував міністру юстиції аптечку від Андрія Матковського, кандидата на посаду міського голови Полтави.

Міністр юстиції України в Полтаві отримав «аптечку Матковського»Павло Петренко з "аптечкою Матковського"

Таким чином журналіст намагався привернути увагу головного юриста України на порушення закону цього кандидата конкретним доказом. Також журналіст наголосив і на інші випадки підкупу іншими кандидатами.

Найкраща відповідь підкупам – голос у бюлетені, вважає Павло Петренко, міністр юстиції України, який сьогодні гостює у Полтаві презентуючи спільну програму Полтавської ОДА та Мін’юсту. Надалі подаємо відповідь міністра майже без скорочень.

– Основна позиція українського уряду – вибори мають пройти на принципах чесності та рівності, – зазначив Петренко. – А також відсутністю маніпуляції з боку кандидатів, незалежно, яку партію вони представляють. Ця позиція озвучена Прем’єр-міністром України та є офіційною точкою зору Міністерства юстиції. Місцеві вибори – відповідальність місцевої громади. Територіальні виборчі комісії організовують увесь процес виборів. А вона формується з представників місцевих осередків партій. Найкраща відповідь на порушення закону тих чи інших кандидатів – це голосування. Ви можете дати оцінку тому чи іншому кандидату через бюлетень, якщо проголосуєте або не проголосуєте за того чи іншого кандидата. Це найбільш зрозумілий підхід до оцінювання діяльності того чи іншого кандидата.

На останок, Валерій Головко, голова Полтавської ОДА, перевів тему розмови на іншу.

Читайте також: Полтавські журналісти написали листа Порошенку

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter