На Полтавщині другий етап виборів можливий у Кременчуці та Полтаві

Вибори-2015
Юлія Обелець1 жовтня 2015 о 12:3916201 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині  другий етап виборів  можливий у Кременчуці та Полтаві
Згідно нової редакції Закону «Про місцеві вибори», передбачений другий тур виборів у містах, де чисельність населення більше 90 тисяч.

На Полтавщині другий етап виборів можливий у Кременчуці та ПолтавіЮрій Северин, начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату облдержадміністрації

1 жовтня в Полтавській облдержадміністрації провели прес-конференції щодо виборів-2015 на території Полтавщини. Розповідали про процес реєстрації кандидатів, формування комісійного забезпечення та особливості нової редакції Закону України «Про місцеві вибори».

– Може бути ситуація, що 25 жовтня ми не отримаємо міських голів Полтави та Кременчука, – розповів Юрій Северин, начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату облдержадміністрації. – Закон говорить, що населені пункти з чисельністю виборців понад 90 тисяч повинні отримати очільника, який набере не менше 50%. Тож якщо жоден з кандидатів у цих двох населених пунктах не отримає 50%, ми отримаємо другий етап голосування. Обирати доведеться між двох кандидатів, які наберуть найбільше голосів під час першого голосування. Повторне голосування може бути 8 або 15 листопада, в залежності від результатів підрахунку голосів, рішення територіальної комісії. Скоріш за все – 15 листопада.

Нагадаємо, на Полтавщині партійні кандидати неактивно реєструються на вибори

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter