"ОПОРА" відзвітувала про кількість порушень на місцевих виборах в Україні

Вибори-2015
Юлія Обелець26 жовтня 2015 о 10:011156 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 "ОПОРА" відзвітувала про кількість порушень на місцевих виборах в Україні
Громадянська мережа "ОПОРА" станом на 04:00 ранку понеділка, 26 жовтня, зафіксувала 1118 порушень виборчого законодавства.

ОПОРА відзвітувала про кількість порушень на місцевих виборах в Україні"ОПОРА" відзвітувала про кількість порушень на місцевих виборах в Україні

Найпоширенішими виявилися порушення перевиборчої агітації.

– Станом на 4 ранку у нас по Україні зафіксовано 1118 порушень. Це великий показник, але це порушення, які також враховують виборчий період, в тому числі і близько 400 – в день голосування. А точні цифри ми оголосимо пізніше сьогодні, - заявила Ольга Айвазовська, координатор ОПОРИ в понеділок в ефірі телеканалу "112–Україна", – повідомляє ТСН.

До слова, на Полтавщині зафіксовано 78 заяв про можливі порушення під час голосування

За словами Айвазовської, порушення треба порівнювати з топ-рейтингом порушень попередніх виборів.

– На першому місці – порушення правил передвиборчої агітації, якщо говорити про всю кампанію в цілому. На другому місці – підкуп виборців. На жаль, це явище нікуди не зникло. На третьому місці - порушення з боку виборчих комісій. Ситуація схожа на 2014 рік, у той час як у 2010-2012 роках на першому місці було використання адміністративного ресурсу, а зараз це порушення на 5-6 місці, хоча адмінресурс локально ще мав місце, - заявила вона.

Координатор також зазначила, що явка по країні в середньому представлена коректно і не демонструє жодного неприродного зростання, яке могло б вказувати на якісь фальсифікації. Нагадаємо, раніше в "ОПОРІ" говорили про майже 1000 порушень на місцевих виборах. За даними громадянської мережі, ці порушення типові для всієї України.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter