Повторні вибори у Полтаві: «Ми голосуємо не за певного кандидата, а проти іншого»

Вибори-2015
15 листопада 2015 о 10:322343 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Повторні вибори у Полтаві: «Ми голосуємо не за певного кандидата, а проти іншого»
На Полтавщині 269 виборчих дільниць розпочали роботу – у Полтаві та Кременчуці обирають очільників.

Журналісти «Коло» відвідали вранці дільницю, яка розташована в центрі міста – це виборча дільниця №531219, яка знаходиться у школі мистецтв імені Раїси Кириченко.

Кореспонденти прийшли до дільниці за 10 хвилин до відкриття. Під дільницею виборців ще не було. Уже, зайшовши в приміщення, в холі помітили трьох полтавців, які прийшли зробити своє волевиявлення.

До кімнати голосування їх не завчасно не впускали. За порядком слідкували двоє правоохоронців – представники поліції у міліцейській формі, що ще дозволено до 2016 року.Повторні вибори у Полтави Ми голосуємо не за певного кандидата, а проти іншого

Уже не перші вибори одним з перших проголосувати на цю дільницю приходить В’ячеслав Зоря. Він завжди охоче спілкується з журналістами.

– Я приходжу завжди голосувати рано, бо це можливість прийти без черг. Дивна ситуація – два кандидата, а більшість полтавців, як я знаю, вважають, що немає за кого голосувати, – твердить В’ячеслав Петрович. – В обох кандидатів – одна і та ж негативна забаганка, про яку ми сьогодні тут говорити не будемо. Люди говорять, що проголосують за цього, в супереч своєму бажанню, аби не пройшов інший. Я знаю обох кандидатів особисто, і вони мене знають. Та так як роблять вони не годиться. Аби я був мером, я б ніколи не поцупив не копійки. І розуму в мене не менше, ніж у них.

– Міський голова Полтави повинен бути господарником і дійсно патріотом міста, – говорить пані Валентина, яка також прийшла зробити своє волевиявлення вранці. – Обоє кандидатів, з яких сьогодні потрібно обирати, були вже на посаді мера. Я думаю, нині ми голосуємо не за певного кандидата, а проти іншого. Так вже склалось.

Повторні вибори у Полтави Ми голосуємо не за певного кандидата, а проти іншого

Помітно, що полтавці не поспішають вранці йти на дільниці. Адже і місто о 8 годині малолюдне, і на даній дільниці за півгодини проголосувало всього 13 людей. Кожному виборцю члени комісії видавали один бюлетень. Він порівняно невеликий, адже обирати слід серед двох осіб – екс-мера Андрія Матковського та діючого очільника Полтави Олександра Мамая.

– Наша дільниця відчинилась вчасно, все у нас готово для того, щоб полтавці проголосували, – розповіла голова виборчої дільниці №531219 Олена Румянцева. – Всього у нас у списку 2105 виборців, поки що проголосувало 13. Порушень не було. Сподіваємось, що все буде добре і надалі.

До слова, за даними ГУ Нацполіції в Полтавській області, всі дільниці відчинились вчасно і без порушень.

Фото та відео Ольги Матвієнко

Текст – Юлії Обелець

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter