Полтавській дитячій лікарні подарували нове медобладнання та розповіли, як відрізнити волонтера від шахрая (фото)

Здоров'я
Юлія Обелець24 лютого 2016 о 14:592051 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавській дитячій лікарні подарували нове медобладнання та розповіли, як відрізнити волонтера від шахрая (фото)
Реанімаційному відділенню Полтавської дитячої лікарні, що на «Леваді», подарували медобладнання вартістю в майже 27 тисяч гривень.

24 лютого благодійний фонд «Серце до серця» передав Полтавській міській дитячій лікарні насос-перфузор та 154 шприци до нього. Таке медичне обладнання закупили у рамках щорічної всеукраїнської акції «Серце до серця». Благодійний подарунок адресований реанімаційному відділенню цього медзакладу.

Полтавській дитячій лікарні подарували нове медобладнання та розповіли, як відрізнити волонтера від шахрая (фото)Шприцевей інфузорний насос, який подарували в рамках акції БО "Серце до серця"

– У 2015 році за підсумками нашої акції в Полтаві вдалось назбирати 26 тисяч 846 гривень. Ми і закупили на цю суму медичне обладнання для реанімаційного відділення Полтавської міської дитячої клінічної лікарні, – розповіла Наталія Удовиченко, регіональний представник БО «Серце до серця».

Полтавській дитячій лікарні подарували нове медобладнання та розповіли, як відрізнити волонтера від шахрая (фото)Юлія Северин, Наталія Удовиченко, Володимир Саричев

Медики раді такому подарунку, щоправда, твердять, було б ще краще, аби таких шприцевих інфузорних насосів було у них ще більше. Вони сподіваються, що це не останній такий благодійний подарунок їхньому відділенню.

Полтавській дитячій лікарні подарували нове медобладнання та розповіли, як відрізнити волонтера від шахрая (фото)

– Ми просили «Серце до серця» дуже багато: хотіли, аби в нас були і нові кардіомонітори, що спостерігають за дітьми, і достатньої кількості інфузоматів (перфузорів, які подарували, – автор), і розхідних матеріалів до них, адже все це обладнання до нас ще до 2011 року надходило централізовано, а останні 4 роки – ні. Те, що отримували раніше, виходить з ладу, це обладнання доводиться ремонтувати, але ж воно не вічне, – зауважив Володомир Саричев, завідувач реанімаційного відділення Полтавської міської дитячої лікарні. – Інфузомат – це дозатор лікарських засобів, який ми використовуватимемо для новонароджених і дітей віком до 1 місяця. Мова про дітей, які народились передчасно з малою вагою. Нам вкрай потрібні ці апарати. Загалом, біля кожної дитини таких повинно бути кілька, тоді б ми точно були впевненні, що з дітьми нашими все буде гаразд. Одній дитині інколи потрібно 3-4 таких шприцевих інфузійних насосів, щоб забезпечити її знеболюючим, їжею, підтримувати серце тощо. У нас у відділені 4 ліжко-місця для таких малюків, а такий сучасний шприцевий дозатор – один. Подібні ми маємо, але вони вже себе вичерпали.

Полтавській дитячій лікарні подарували нове медобладнання та розповіли, як відрізнити волонтера від шахрая (фото)шприц-перфузор до інфузійного насосу

Полтавській дитячій лікарні подарували нове медобладнання та розповіли, як відрізнити волонтера від шахрая (фото)

Регіональний представники благодійного фонду на це зазначила, що 2016 року вони за кошти, які вдасться назбирати, також закуплять обладнання для реанімаційного відділення.

Довідково:

Шприцевей інфузорний насос – це фактично та ж крапельниця, але дозволяє вводити безперервно дозовано різні препарати. Таке медичне обладнання дуже потрібне немовлятам, які народились передчасно.

Про плани благодійників на 2016 рік

Цього року «Серце до серце» планує провести свою щорічну, вже 11, акцію в Полтаві з 4 по 24 квітня. Мають наміри влаштувати шкільний, студентський та депутатський бали, автопробіг, флешмоб, концерти та, можливо, пінну вечірку.

Полтавці закликали не бути байдужими й допомогти назбирати кошти, необхідні для закупівлі медичного обладнання дитячій лікарні. При цьому закликали бути обачними:

– Нині в місті можна побачити дуже багато волонтерів з прозорими скриньками, які 20-50% звід назбираного забирають собі, – розповіла Наталія Удовиченко. – Для прикладу, у Кіровограді вдалось таких викоренити, у Полтаві ж ми поки що над цим працюємо. На жаль, через таких псевдо-волонтерів страждають такі організації, як наша. Прошу, не довіряйте всім,перевіряйте інформацію і звертайтесь до правоохоронних органів, якщо виявили таких шахраїв.

Також пані Наталія розповіла, як відрізнити їхнього волонтера від іншого:

1. Скринька згори має мати номер, що повинен збігатись з номером на бейджика волонтера, який її тримає.

Полтавській дитячій лікарні подарували нове медобладнання та розповіли, як відрізнити волонтера від шахрая (фото)

Полтавській дитячій лікарні подарували нове медобладнання та розповіли, як відрізнити волонтера від шахрая (фото)

2.Скринька волонтера БО «Серце до серця» повинна мати пломбу з підписом представника, який видав волонтеру скриньку.

Досвід Польщі

Кращі волонтери Полтави та області БО їздили до Польщі разом з Юлією Северин з обласного управління сім’ї молоді та спорту – за досвідом до країни, де така акція проходить вже 23 роки. Говорять, що в день проведення акції у Польщі рідко можна зустріти на вулиці особу без наклейки «сердечка», що свідчить про участь людини у зборі коштів, які підуть на закупівлю обладнання в дитячі лікарні. Як мінімум, поляк повинен пожертвувати 2 злотих. 80% медичного обладнання в Польщі закуплено саме за гроші, які назбирали під час такої акції.