Порошенко спростив державну реєстрацію ліків

Здоров'я
Юлія Обелець17 червня 2016 о 10:44823 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Порошенко спростив державну реєстрацію ліків
Президент Петро Порошенко підписав закон щодо спрощення державної реєстрації лікарських засобів

Порошенко спростив державну реєстрацію ліківПорошенко спростив державну реєстрацію ліків. Фото – gorod-plus.tv

Під час зустрічі з представниками громадськості та активістами, які долучилися до розробки змін до закону «Про лікарські засоби» глава держави наголосив, що з набуттям чинності документа держава та суспільство матимуть одразу кілька позитивних результатів. Про це йдеться на Економічній правді

– Підвищиться якість лікарських засобів. Буде створена конкуренція на внутрішньому ринку. Надходитимуть аналогічні препарати і за рахунок конкуренції людина зможе обирати собі оптимальне співвідношення ціни та якості, - сказав Президент.

Порошенко також додав:

– Ми перекриваємо ще один канал фінансування корупції в Україні, і це також очевидні переваги. І третя позиція - до нас в Україну зможуть нарешті приходити ведучі фармакологічні компанії, які з етичних міркувань відмовлялися платити хабаря. На сьогоднішній день ворота для них - для чесних і порядних - в Україні відкриті.

Крім того, зазначив глава держави, імплементація закону сприятиме підвищенню позитивного іміджу України в світі.

– Ми з країни третього світу в частині фармакології переходимо на зрозумілу позицію для всіх наших партнерів. Це є дуже гарний і ефективний спосіб імплементації Угоди про асоціацію і виконання наших твердих обіцянок щодо її реалізації, - підкреслив Петро Порошенко.

Президент також акцентував, що ухвалення закону є лише першим кроком до запуску системного реформування всієї сфери охорони здоров'я.

– Попереду у нас ще величезна робота і я закликаю до спільних, скоординованих і узгоджених дій, - зазначив Глава держави, вітаючи і волонтерів, і всіх українців із такими необхідними і важливими змінами.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter