– Пацієнт у задовільному стані, – розповідає лікар Наталія Полтавець. – Чоловік каже, що вживав мариновані зеленушки. Але той, хто з ним їх споживав, не відчув ніяких негативних наслідків. Наш пацієнт має проблеми з шлунково-кишковим трактом, у нього загострились хронічні недуги, які часто може спричиняти уживання в їжу грибів.
Нагадаємо, дикорослі гриби у своєму складі мають хітин, важкий для перетравлення організмом. Хітин підриває здоров’я печінки та інших органів, що беруть участь в травленні в тих людей, які мають проблеми з цими органами.
Тож медики закликають людей із хворобами органів травлення утриматись від грибів. Дітям до 12 років лікарі взагалі не радять давати гриби. Якщо дуже кортить, краще купити й приготувати страву з тепличних шампіньйонів (єдині їстівні, що не містять хітину).