Вчені стверджують, що мед чудово виводить токсини з організму, не дивлячись на кількість випитого алкоголю, повідомляє Корреспондент.
Основний активний інгредієнт - фруктоза. Саме вона дозволяє організму легше розщеплювати алкоголь на безпечні побічні продукти. Власне, причина неприємних відчуттів після непомірного вживання алкоголю полягає в тому, що спирт спочатку розщеплюється на токсичний ацетальдегід. Він, у свою чергу, за допомогою фруктози переводиться в оцтову кислоту, спалюється під час нормального процесу метаболізму, і переводиться в діоксид вуглецю, повітря, що видихається людиною. А ось якщо вживати алкоголь з медом, у цей ланцюжок додається калій і натрій, що також сприяє більш швидкій переробці алкоголю. - Мед зможе значним чином скоротити час похмілля, - стверджує доктор Емслі з Королівського хімічного товариства.