У Страсну суботу йдуть останні підготування до Великодньої святкової трапези.
Фото з сайту photo.i.ua
Для господарок це найклопітніший день, адже потрібно все приготувати, спекти, зварити. У Великодню суботу фарбують яйця та виготовляють писанки. Згідно з народними віруваннями, крашанки краще готувати в суботу тому, що яйця, пофарбовані у п’ятницю, швидко псуються, а пофарбовані чи розписані в суботу, вони зберігаються протягом усіх свят. Люди зберігали свячені крашанки з року в рік, вживали від різних хвороб. Готували великодній кошик: паски, крашанки (за кількістю членів родини), сир, масло, сало, ковбасу, пшоно, сіль, хрін. У ніч на неділю не спали, йшли до церкви… Підготовка до Великого Дня закінчена.
Позначення:
Категорії:
Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter