Полтавські кухарі планують встановити рекорди України по виготовленню великого шашлику та шампуру.
Такі наміри хочуть втілити у листопаді цього року, провівши перший в Полтаві барбекю-фестифаль.
Нагадуємо, що зробити величезний шашлик і встановити рекорд України полтавці планували і раніше, та не вийшло.
- Ми плануємо встановити рекорд України за найбільший шашлик, - розповів Дмитро Мацевич, генеральний директор «Гільдія кулінарів Полтавщини». – Це буде відразу два рекорди: найбільший шампур, який виготують місцеві ковалі та шашлик вагою 100-130 кілограмів.
Шампур планують викувати довжиною в два метри. На ньому і жаритимуть шашлик.
Нагадуємо, що полтавські кухарі встановлюватимуть рекорд по виготовленню великого ролу , а також торту-фотографії.
Кулінари зізнались, що не зупиняться на цих рекордах України. Адже хочуть, щоб Полтава була не лише духовною, а і кулінарною столицею України.