Відомий кулінар уперше танцював на весіллі в Полтаві і поділився секретами cтрункості

Новини
Ніна Король12 листопада 2012 о 23:311096 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Відомий кулінар уперше танцював на весіллі в Полтаві і поділився секретами cтрункості
Знаний італійський кулінар провів кілька днів у Полтаві, де вчив місцевих друзів готувати справжні італійські страви.
Пауло Бреща має разом із товаришами чимало медалей, відвойованих на світових кулінарних батлах. У Полтаву прибув інспектувати ітлійську кухню . Фото Ніни Корольта

Пауло Бреща – президент Асоціації середземноморських кухарів. Пауло, автор 15 книг із кулінарії, сподівається у Полтаві та й загалом в Україні просувати італійські продукти, адже переконаний, що саме з них виходять шедеври середземноморської кухні. В інтерв’ю Пауло розповів, як їсти смачне і не набрати вагу, а ще поділився рецептом смачної вечері для чималої компанії. – Пауло, що Ви робите в Україні, з якою метою приїхали? – Нині я гостюю у друзів, це неофіційний візит. Але згодом приїдуть мої колеги, це вже будуть офіційні відвідини України та Росії. Ми так би мовити «інспектуємо» ресторани, які називаються італійськими. Але переконались, що кухня в них далеко не така, як має бути, щоб заклад звався італійським рестораном. Я готую страви, даю майстер-класи та разом із тим пропоную доставку продуктів з Італії. Вважаю, що лише з цих продуктів виходять дійсно смачні середземноморські страви, у цьому я переконався в Україні та й Росії. Спір, що погнав у дорогу «Поїздка в Україну – мій особистий спір із друзями. Ми посперечались: друзі упевнені, що українці та і росіяни не сприймуть італійську кухню, бо вони «холодні». А я переконував, що сприймуть середземноморські страви. Але враження змінились, я зрозумів що українці «теплі», а італійська їжа їм до смаку. Мої колеги-повари, які зі мною в Україні, переконались у цьому. У січні офіційно зайдемо із італійською продукцією на ринок: дегустація, постачання». – Що уже робили в Полтаві? – Готував піцу у справжній українській печі у Веселівці, я досі не робив так ніколи. Це була маргарита з грибими. А ще готував шоколадний торт із кавою (полтавці, котрі смакували і слідкували за процесом приготування, кажуть що готує Пауло ну дуже смачно – авт..). Уперше я танцював на весіллі. Я ніде більше не танцював під час весілля, хоч об’їздив скільки країн (у Полтаві весілля було костюмоване, і всі гості для молодих готували номери – танцювальні, вокальні). Нещодавно до Полтави проїжджав інший відомий шеф-кухар, котрий  знімав передачу. Він назвав проект у Полтаві кращим випуском шоу «На ножах». – Чим відрізняється італійська кухня в Україні від тієї, що у Вас на Батьківщині? – В Україні не таке ні м’ясо, ні молоко, ні сир. У Росії теж, тому я і хочу запропонувати справжні італійські продукти, аби дійсно можна було смакувати і у вас стравами середземноморської кухні. Приміром оливкова олія має тягнутись між пальцями, пахнути оливками і мати смак оливок. А у вас вона продається рідка із якимось присмаком. Або приміром у Росії бачив, як готували пасту з морепродуктами. У пасту додали суго (соус-підливу), де був фарш із помідорів – це не паста. Чи приміром паста Карбонара – туди іде мінімум інгредієнтів (ошийок свинини, яйця, сир пікаріна з козячого молока). Треба саме ці інгредієнти. Замінюєте один, і страва буде не такою. А в Україні я на бачив і в магазинах таких саме інгредієнтів, із яких міг би приготувати італійські страви. Середземноморська кухня –  спадщина ЮНЕСКО. Першу піцу спік у 6 років – А звідки у Вас любов до кулінарії, до кухні?  Де вчились майстерності? – Моя родина більше 120 років займається кулінарією. Ми походимо з міста Фоджі, але нині я живу в Римі. Мистецтво готувати  я перейняв від мами. Спеціальної кулінарної освіти я не маю, отримував зовсім іншу спеціальність, далеку від кухні. – А коли почали готувати? Чи пам’ятаєте свою першу страву? –  Так, то була моя перша піца, яку я приготував, коли мені було 6 років. Украв у мами шматочок тіста (без дріжджів), поки мама собі щось готувала, я спік власну. Ця піца на бездріжджовому тісті пішла в народ. Її і нині готують, але більше популярна в Італії неаполітанська, більш визнана. – Ви об’їздили багато країн світу, куштували багато страв різних народів. Які кухні Вам до смаку? – Італійська, звісно, хоча об’їздив чи не весь світ. Із 12 місяців у році я бував удома лише 2. – А що з українських чи російських страв сподобалось? А чи схожі Вам пельмені і равіолі, приміром? – Український борщ сподобався, а ще у вас смачні солодощі, торти.  У Веселівці у «Веселій садибі» куштував галушки з печінкою та з капустою. Припали до смаку. А равіолі ніяк не схожі на пельмені. Об’їхавши півсвіту, танцював на весіллі в Полтаві уперше – Ви автор більше 50 книг, про що вони? – Я пишу книги з історії Італії та країн Європи, економіки. За цими книгами викладають в університетах. 15 книг кулан ірної тематики, де я ділюсь рецептами, розповідаю нюанси приготування тих чи інших страв. – Як вважаєте, в чому секрет успіху смачної італійської страви? – Продукти повинні бути італійські і технологія дотримана. Якщо не дотримуватись правил процесу приготування, то можна зіпсувати продукт. Приміром, коли готуєте пасту з помідорами, помідори повинні піддвавтись обробці на вогні 2-3 хвилини, інакше помідор міняє смак: якщо 5-7 хвилин на вогні – то помідор віддає кислоту, стає кислим. – Які Ваші улюблені страви? – Паста (але зроблена вручну) з чотирма сирами, піца і рагу. – А що любите готувати самі? – Люблю все, навіть коли повертаюсь додому о 4 ранку, я із задоволенням готуватиму, це мене не втомлює. Але мої друзі кажуть, що я божественно готую рибу. Якщо чесно, люблю готувати прості страви. – Чи продовжують Ваші сімейні традиції рідні, діти? – У мене дві доньки, Робета і Джованна. Старша Робета – графік, вона фахівець у галузі реклами. А от молодша донька хоче бути як тато, кулінаром. Але вона любить готувати солодощі. В Італії заведено ходити в пастічерію – кафешки, що спеціалізуються на солодощах, де можна випити кави і посмакувати солодощами (на зразок наших кондитерських). Але Джованна ще визначається ким буде, може, обере готельний сектор. – А як ставитесь до кулінарних шоу, яких нині в усьому світі багато? – Негативно. Одного разу взявши участь у такому шоу, я зрозумів: часто там учасники ніякі не шеф-кухарі, а ті, хто використовують готові рецепти, нового не створюють – шоумени. Додають новий інгредієнт і вихваляються, що створили шедевр. Вони не несуть нового. А ще я бачив, будучи в Росії та Україні, російське кулінарне шоу. Був шокований, адже презентували італійську страву і при цьому були інші інгредієнти, порушена технологія. Кухонна магія зміцнює родини «Кухня  – це мистецтво. А ще вона допомагає возз’єднувати родини. В Італії нині тенденція навіть скріплювати сім’ї, у яких трапилась криза в стосунках, за допомогою кухні. Це радять психологи. Спільне приготування страв, а потім поїдання за спільним столом зближує людей, відроджує взаємини». Секрети стрункості від Пауло Бреща – Чи знаєте секрет, як споживати смачні страви італійської кухні і не повніти, залишатись у формі? Адже для жінок це особливо актуально? – Вечеряти слід за дві години до сну. Після їжі прогулянка хоч невелика. А ще секс. Ті, хто не любить секс, вважаю я, повніють. Недарма середземноморська кухня ще називається дієтою. Що можна споживати, щоб не набирати вагу: – піцу 1 раз на тиждень; – пасту (із твердих сортів пшениці) 4 рази на тиждень; – фрукти – окремо, аж ніяк не після їжі; – фреші в раціоні щоденно, адже вони спалюють жир; – солодощів у міру, але не їсти перед сном. У весільній подорожі Кубою нагодував у лісі 50 осіб – У кожної людини, яка готує, трапляється так, що відкриваєш холодильник і не знаєш: щоб його приготувати? Як виходите Ви з такої ситуації, якщо таке з Вами трапляється? – Я відкриваю холодильник і вже знаю, що може вийти із мізерного набору продуктів. – Пауло, чи є у Вашій практиці цікаві історії,  пов’язані з кухнею, мистецтвом куховаріння? – Під час моєї весільної подорожі, коли мені було 22 роки, ми з дружиною поїхали на Кубу. Із нами в мандрівці були ще 50 осіб. Одного разу в лісі вирішили усі відпочиваючі влаштувати свято. От у лісі я й приготував свою коронну страву – пасту альйо-ольйо, якою можна нагодувати 50 людей. А ще засмажив на вугіллі тунця кілограмів 50 – 60 (просто полив його оливковою олією, обмазав сіллю). Потім не раз туристи просили мене готувати ще. Швидкий рецепт від Пауло для чималої компанії Цією стравою можна нагодувати гостей, адже інгредієнти, які входять до страви, є в кожному домі. Паста альйо-ольйо Для страви потрібно: спагеті чи інші макарони (з твердих сортів пшениці), часник, м’якуш хліба, оливкова олія, петрушка, гіркий перець. Розігріти олію, покласти зубки часнику, підсмажити 2-3 хвилини, часник витягти з олії, як тільки почне жовтіти (якщо любите, можна залишити в олії). Олію зняти з вогню. В іншій сковорідці підсмажити молоті сухарики (м’якуш хліба), на сковорідку перед смажінням трохи налити олії. Макарони в цей час варяться. Їх злити, покласти в сковорідку з олією, перемішати. При подачі на стіл посипати підсмаженими сухарями та посіченою петрушкою, додати гіркий перець. Довідка «Кола» Пауло 48 років, він очолює Асоціацію середземноморських кухарів. Кожні 2 роки він та його італійські колеги проводять чемпіонати Європи з кулінарної майстерності. А раз на 4 роки – світові батли. Разом із друзями Пауло має 19 медалей за свої перемоги та досягнення в цих змаганнях шеф-кухар. До теми: полтавський репер Артем Лоік змагався в кулінарній майстерності і переміг.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter