Полтавка 6 років не їсть м’яса, тримає однакову вагу й навчилась пекти без яєць (+рецепт)

Новини
Ніна Король7 грудня 2012 о 17:241287 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавка 6 років не їсть м’яса, тримає однакову вагу й навчилась пекти без яєць (+рецепт)
Про свій досвід відмови від м’яса, як та чим можна замінити продукти тваринного походженя, а ще як залишатись стрункою, розповіла Юлія Севостьянова.
Юлія Севостьянова нагодує вас і японською їжею, але вегетаріанськоюЮлія Севостьянова нагодує вас і японською їжею, але вегетаріанською – Я стала вегетаріанкою у 23 роки, – розповідає дівчина з Кобеляк (на Полтавщині живе надавно, а в Полтаві проводить тренінги). Не тому , що мені було жаль тварин – це якраз було в мене на останньому місці. А тому, що популярно, знаю чимало зірок, Мадонна, Валерія, Бред Пітт, спортсменів, які мають гарний вигляд і при цьому вони вегетаріанці. Але дівчина в першу чергу цікавилась здоровим способом життя. Почитала, і була здивована, що здавна люди, зокрема відомі, як Піфагор, Леонардо да Вінчі, Лев Толстой та багато інших не споживали м’яса. Нині саме час спробувати, чи зможете жити без м’яса, адже триває Різдвяний піст. Про користь на шкоду м’яса розповіла відомий дієтолог тут. А ще так склалось, що колега-перукар приносила їжу з собою на роботу і пропонувала скуштувати вегетаріанських страв. Юлії сподобались, вона й не підозрювала, що вони можуть бути такі смачні. Подруга й поділилась знаннями про те, як харчуватись без м’яса і бути здоровими, як вегетаріанство впливає на організм. Таке буває рідко, але у випадку Юлії якраз сталось саме так: почитала за вечір книгу і на ранок стала вегетаріанкою. Нині Юлія Севостьянова сама читає лекції зі здорового способу життя без м’яса, займається йогою і вчить інших цьому, разом із однодумцями бере участь у різних проектах, у Полтаві також. Згадує той свій перший місяць відмови від м’яса і продуктів, які отримуємо від убивства тварин. Дівчина, котра раніше любила поїсти багато і смачно, харчувалась, ставши вегетаріанкою, спочатку макаронами, апельсинами і консервованою кукурудзою. – Зізнаюсь, був стрес не від того, що не можна м’яса, його не дуже хотілось, а от відмова від тортів – було страшним утриманням, – каже Юлія. – Я ж не знала, що випічка без яєць може бути такою смачною. Нині Юлія Севостьянова готує, і не лише собі, а й на велику компанію вегетаріанців. Полюбила кулінарію, а ще змінився її світогляд. – Розумію тепер, що на тій ділянці, яка може нагодувати 20 людей рисом, випасається тварина, яка нагодує кількома кілограмами м’яса лише двох людей, – каже Юлія. – Тепер і сприйняття тварин у мене інше, жаль їх убивати заради їжі. «Станьте нашим донором» Вага Юлії тримається на одному рівні, а кров стала кращою. – Я здавала періодично кров, проходила обстеження у лікарів, медогляд для себе і для роботи, – говорить вегетаріанка. – Потім раз здала кров як донор. Через півроку мені зателефонували і запропонували бути донором крові, бо в мене, аргументували мені, кров хороша за складом. А ще в Юлії чимало друзів – цілих родин, що живуть будучи  вегетаріанцями і народили здорових дітей. При цьому за вагітності жінки не вживали м’яса. – Та коли в сім’ї виникають конфлікти, що хтось сповідує ветегартіансто, а хтось ні, то подумайте,  чи відмова від м’яса варта ризику стосунками, – каже Юлія. – Може, варто берегти родину?

У родині вегетаріанцівУ родині вегетаріанців Фото надані Юлією Севостьяновою. Одного зі знайомих вегетаріанство врятували від хірургічного втручання – Мого друга мали оперувати 8 років тому (йому було 16 років). Та йому порадили стати вегетаріанцем, і це подіяло: не можна сказати, щоб став абсолютно здоровим, але здоров’я покращилось, обійшлись безоперації. У вегетаріанців часто відпадає бажання вживати алкоголь. Натомість як у м’ясоїдів він навіть потрібен, організм просить його для кращого перетравлювання м’яса. Чим вегетаріанці компенсують тваринну їжу Бобові та горіхи(багаті на білок), мед, фініки – солодощі, зелень (на залізо), крупи, фрукти, овочі. Молокопродукти теж вживають. Вегетаріанці вважають, що організм людини більше подібний до організму травоїдних, тому він легше засвоює саме рослинну їжу. Бісквіт без яєць (рецепт)

Борошно в/г 200 г + 3ст.л. висівок або 200 г борошна грубого помолу, цукор (бажано тростинний) 150г, рослинна олія 50мл, сік апельсиновий 150мл (+ 2ч.л. апельсинової цедри –за бажанням), 1ч.л. соди (можна погасити оцтом або соком). Борошно відміряти і просіяти. Додати усі сухі інгредієнти, сік, олію, соду й оцет. Усе змішати. Поставити в духовку і випікати при температурі 180 – 200 градусів 40-45 хвилин. Бісквіт розрізати навпіл та просочити сиропом: 100мл соку варити зі 100г цукру протягом 15 хвилин. Зверху покрити глазур’ю. Глазур «шоколадна» Рослинна олія (можна кокосову) 50 г, какао 3 ст.л., цукор 3ст.л., вода 5 ст.л., ваніль. Какао змішати з цукром, додати олію. Усе розмішати до однорідної маси. Додати воду та ваніль. Варити помішуючи  поки глазур стане густою й однорідною. Цим рецептом поділились вегетаріанці з Полтави з проекту «Нектарин», друзі Юлії. До теми: одні полтавці стрункішають і стають здоровішими завдяки вегетаріанству, а інші – завдяки шоу «Зважені та щасливі». Полтавка змінила життя, позбулась кілограмів завдяки пластичній операції та телепроекту.