Готуємо кольорові млинці: рецепти до Масляної

Їжа
Ольга Правденко1 березня 2014 о 08:307723 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Готуємо кольорові млинці: рецепти до Масляної
Нині в православних усього світу триває Масниця – останній тиждень перед Великим постом.

«Коло» запропонувало читачам поділитися оригінальним рецептами млинців на сторінках газети. Тож для вас – можливіть порадувати себе та рідних смачними оладками.

Читайтте також: полтавці розповіли, як святкують Масляну та готують млинці

Млинці «Макраме»

Ці незвичайні млинці вперше спробувала 10 чи 12 років тому у подруги, яка живе в Росії. Рецепт записала, і з того часу вони стали улюбленими в моїй сім’ї.

Інгредієнти для млинців «Макраме»:

– тісто для млинців;

– жмуток листя салату або листя пекінської капусти;

– 300 г печериць;

– 300 г курячого філе;

– 100 г твердого сиру;

– майонез за смаком.

Приготування

Приготуйте тісто на молоці за вашим перевіреним рецептом. Перелийте його у пластикову або з-під соусу пляшку, в кришечці зробіть невеликий отвір, ближче до краю.

Розігрійте сковороду і виливайте тісто тонкою цівкою, малюючи сіточку. Надто тонкою її не робіть, під час згортання вона поламається. Коли начинятимете, на край млинця покладіть лист салату чи пекінської капусти, а начинку зверху на них викладіть вздовж.

Смачного! Оксана, електронною поштою.

Зелені млинці зі шпинатом

Діти дуже неохоче їдять різну зелень, тому такий рецепт – чудовий варіант нагодувати чадо шпинатом. Яскраві, незвичайного кольору оладки смакуватимуть і малечі, і дорослим.

Інгредієнти:

– 2,5 склянки молока;

– 1 яйце;

– пучок свіжого шпинату;

– дрібка солі й соди;

– борошно (скільки потрібно для тіста);

– олія 2-3 столові ложки.

Приготування

Збити яйце і дві склянки молока (ще половину склянки залишити для розведення тіста). Додати сіль, соду. Шпинат помити, покласти в блендер, додати кілька ложок молока і збити до отримання однорідної зеленої рідини. Потім її влити до яєчно-молочної суміші, всипати борошно і вимішати тісто до консистенції млинців. Якщо потрібно, ще розведіть молоком. Вкінці додайте в тісто три столові ложки рослинної олії і смажте млинці на розігрітій сковороді з двох боків.

Готові оладки можна начиняти або ж їсти разом із супом чи борщем.

З повагою, Ольга Іванівна, Полтава.

Млинці з гарбуза

Зима минає, і всім нам дуже не вистачає вітамінів та сонця. Тому такі чудові жовті оладки з піднімуть настрій. Я беру гарбуз сорту гарбуз-диня, він м’якший та солодший, але можете використовувати й будь-який інший. Якщо немає блендера, гарбуз можна зварити до готовності та ретельно подрібнити виделкою.

Інгредієнти:

– 500 г очищеного від насіння і шкірки гарбуза;

– 3 яйця;

– 1 ст. ложка цукру;

– 250 г борошна;

– 500 мл молока;

– 1 ч. ложка соди;

– 1/3 ч. ложки лимонної кислоти;

– 1 ч. ложка солі.

Спосіб приготування:

Гарбуз нарізати шматочками, подрібнити в блендері.

Додати яйця, цукор, тепле (але не кип’ячене) молоко. Все ретельно збити вручну чи міксером, додати борошно, соду з лимонною кислотою, сіль і ще раз вимішати до однорідної маси. Дати тісту настоятися 20 хвилин.

Сковороду нагріти, змастити олією і виливати невеликим черпаком тісто. Млинці обсмажувати з двох боків по кілька хвилин.

Потім розтопіть вершкове масло і пензликом змастіть кожну оладку після випічки або начиніть її сиром з ізюмом чи вареним згущеним молоком. Якщо хочете, можете фаршировані налисники ще й спекти в духовці.

Усім смачного, Валентина Володимирівна, селище Опішня.

Млинці на мінеральній волі

Оладки, замішані на мінеральній воді, вдаються з пухкими «дірочками».

Інгредієнти:

– 2 яйця;

– 1 ст. л. вершкового масла;

– 2 ст. л. цукру;

– дрібка солі;

– 1 склянка молока;

– 1/2 ч. л. соди;

– 2 склянки борошна;

– мінеральна вода з газом (приблизно 1 склянка).

Приготування

Вершкове масло розтопити, вбити яйця, всипати цукор і ретельно збити, потім – сіль та борошно. Підливаючи тепле молоко, замішуємо густе тісто як на оладки.

Додаємо соду, перемішуємо. Беремо мінеральну воду з газом і, підливаючи порціями, доводимо тісто до консистенції млинців .

Випікаємо оладки на добре розігрітій сковороді з двох боків. Якщо хочете, можете фарширувати.

Смакуйте! З повагою, Олена, електронною поштою.

До теми: Масляна в ТРЦ "Екватор"

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter