«Коло» запропонувало читачам поділитися оригінальним рецептами млинців на сторінках газети. Тож для вас – можливіть порадувати себе та рідних смачними оладками.
Читайтте також: полтавці розповіли, як святкують Масляну та готують млинці
Млинці «Макраме»
Ці незвичайні млинці вперше спробувала 10 чи 12 років тому у подруги, яка живе в Росії. Рецепт записала, і з того часу вони стали улюбленими в моїй сім’ї.
Інгредієнти для млинців «Макраме»:
– тісто для млинців;
– жмуток листя салату або листя пекінської капусти;
– 300 г печериць;
– 300 г курячого філе;
– 100 г твердого сиру;
– майонез за смаком.
Приготування
Приготуйте тісто на молоці за вашим перевіреним рецептом. Перелийте його у пластикову або з-під соусу пляшку, в кришечці зробіть невеликий отвір, ближче до краю.
Розігрійте сковороду і виливайте тісто тонкою цівкою, малюючи сіточку. Надто тонкою її не робіть, під час згортання вона поламається. Коли начинятимете, на край млинця покладіть лист салату чи пекінської капусти, а начинку зверху на них викладіть вздовж.
Смачного! Оксана, електронною поштою.
Зелені млинці зі шпинатом
Діти дуже неохоче їдять різну зелень, тому такий рецепт – чудовий варіант нагодувати чадо шпинатом. Яскраві, незвичайного кольору оладки смакуватимуть і малечі, і дорослим.
Інгредієнти:
– 2,5 склянки молока;
– 1 яйце;
– пучок свіжого шпинату;
– дрібка солі й соди;
– борошно (скільки потрібно для тіста);
– олія 2-3 столові ложки.
Приготування
Збити яйце і дві склянки молока (ще половину склянки залишити для розведення тіста). Додати сіль, соду. Шпинат помити, покласти в блендер, додати кілька ложок молока і збити до отримання однорідної зеленої рідини. Потім її влити до яєчно-молочної суміші, всипати борошно і вимішати тісто до консистенції млинців. Якщо потрібно, ще розведіть молоком. Вкінці додайте в тісто три столові ложки рослинної олії і смажте млинці на розігрітій сковороді з двох боків.
Готові оладки можна начиняти або ж їсти разом із супом чи борщем.
З повагою, Ольга Іванівна, Полтава.
Млинці з гарбуза
Зима минає, і всім нам дуже не вистачає вітамінів та сонця. Тому такі чудові жовті оладки з піднімуть настрій. Я беру гарбуз сорту гарбуз-диня, він м’якший та солодший, але можете використовувати й будь-який інший. Якщо немає блендера, гарбуз можна зварити до готовності та ретельно подрібнити виделкою.
Інгредієнти:
– 500 г очищеного від насіння і шкірки гарбуза;
– 3 яйця;
– 1 ст. ложка цукру;
– 250 г борошна;
– 500 мл молока;
– 1 ч. ложка соди;
– 1/3 ч. ложки лимонної кислоти;
– 1 ч. ложка солі.
Спосіб приготування:
Гарбуз нарізати шматочками, подрібнити в блендері.
Додати яйця, цукор, тепле (але не кип’ячене) молоко. Все ретельно збити вручну чи міксером, додати борошно, соду з лимонною кислотою, сіль і ще раз вимішати до однорідної маси. Дати тісту настоятися 20 хвилин.
Сковороду нагріти, змастити олією і виливати невеликим черпаком тісто. Млинці обсмажувати з двох боків по кілька хвилин.
Потім розтопіть вершкове масло і пензликом змастіть кожну оладку після випічки або начиніть її сиром з ізюмом чи вареним згущеним молоком. Якщо хочете, можете фаршировані налисники ще й спекти в духовці.
Усім смачного, Валентина Володимирівна, селище Опішня.
Млинці на мінеральній волі
Оладки, замішані на мінеральній воді, вдаються з пухкими «дірочками».
Інгредієнти:
– 2 яйця;
– 1 ст. л. вершкового масла;
– 2 ст. л. цукру;
– дрібка солі;
– 1 склянка молока;
– 1/2 ч. л. соди;
– 2 склянки борошна;
– мінеральна вода з газом (приблизно 1 склянка).
Приготування
Вершкове масло розтопити, вбити яйця, всипати цукор і ретельно збити, потім – сіль та борошно. Підливаючи тепле молоко, замішуємо густе тісто як на оладки.
Додаємо соду, перемішуємо. Беремо мінеральну воду з газом і, підливаючи порціями, доводимо тісто до консистенції млинців .
Випікаємо оладки на добре розігрітій сковороді з двох боків. Якщо хочете, можете фарширувати.
Смакуйте! З повагою, Олена, електронною поштою.
До теми: Масляна в ТРЦ "Екватор"