На сайті Кабміну пояснюють, що планують збільшити норми споживання м’яса, м’ясопродуктів та риби, а також свіжих овочів, фруктів та соків для дітей усіх вікових груп. Для дітей старшої вікової групи (11–17 років включно) – норми споживання масла, круп, бобових та макаронних виробів.
– Досі передбачалося, що максимальний показник енерговитрат дітей у позаміських (стаціонарних) закладах становить 3 228 ккал на добу. Проте фактично, з урахуванням підвищеної фізичної активності, енерговитрати дітей становлять 3 500 – 4 500 ккал на день, що пояснюється фізичними та емоційними навантаженнями. Такі показники енерговитрат підтверджують і науковці. Саме тому, що енергетична цінність раціону харчування дітей має повністю відповідати їх енерговитратам, й виникла необхідність у внесенні відповідних змін до постанови № 1591, - пояснила Міністр соціальної політики Людмила Денісова.
Отже, згідно з прийнятими змінами, норми харчування у закладах оздоровлення та відпочинку встановлюються в залежності від віку дитини (до 10 років включно та 11–17 років включно) та типу закладу (праці та відпочинку, наметові містечка; позаміські стаціонарні дитячі центри; заклади санаторного типу; табір з денним перебуванням).
Нові норми почнуть діяти із 1 січня 2015 року.