Обираємо продукти для харчування при цукровому діабеті

Теми
Ольга Правденко9 листопада 2014 о 06:363114 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Обираємо продукти для харчування при цукровому діабеті
Раціональне харчування (дієтотерапія) – вкрай важливий фактор при лікуванні багатьох захворювань. І цукровий діабет – не виняток.

Обираємо продукти для харчування при цукровому діабетіВвічливі продавці завжди приділять достатньо уваги покупцям

При діабеті 2 типу збалансоване харчування та фізичні навантаження – фундамент сучасної терапії.

Правильне харчування не означає, що ви повинні відмовитися від улюблених страва або взагалі від їжі. Головне – правильно обрати продукти та спланувати свій раціон.

Правила, які стануть в нагоді при плануванні збалансованого харчування

– Ведіть облік кількості хлібних одиниць (вуглеводів), що вживаєте (для порівняння кількості вуглеводів в їжі, було введено таке поняття, як одна хлібна одиниця (ХО). Вважається, що одна ХО відповідає 10-12 г засвоюваних вуглеводів).

– Намагайтеся споживати їжу часто, але невеликими порціями.

– Надавайте перевагу вуглеводам, які засвоюються не швидко.

– Зменшіть кількість рафінованих вуглеводів (солодощів).

– Намагайтеся зменшити кількість жирної їжі, а також вміст солі у стравах.

– Обмежте вживання алкоголю.

У магазині «Кларисса» на вас очікує широкий асортимент корисних харчових продуктів. Тут є все необхідне, як для хворих на цукровий діабет, так і для людей, які ретельно слідкують за своїм раціоном. Ціни ж – приємно здивують.

Зокрема до уваги покупця – різні види круп та пластівців, борошно із різних злакових культур, хлібці, сухарі та інші хлібобулочні вироби без цукру та дріжджів, виготовлені на основі борошна із пророщених зерен пшениці, жита, гречки та ін.

В асортименті магазину широко представлені макаронні вироби з твердих сортів пшениці. Пшениця твердих сортів містить багато білка (клейковини) і невелику кількість крохмалю, який має дрібнозернисту кристалічну форму , на відміну від пшениці м’яких сортів, де крохмаль знаходиться в аморфному стані, – коментує Марина Дерій. – Саме через це макарони з пшениці м’яких сортів не рекомендується вживати хворим на цукровий діабет та ожиріння, оскільки вони сприяють швидкому підвищенню рівня цукру в крові.

А от макарони з твердих сортів пшениці, житні з висівками з борошна грубого помелу, вживати можна, але не треба забувати про міру.

Увесь асортимент макаронних виробів, ви зможете оцінити відвідавши магазин «Кларисса».

Особлива увага в спеціалізованому діабетичному магазині приділена продукції з цикорію. Цикорій – це рослина, яка завдяки вмісту інуліну, позитивно впливає на процес травлення, і таким чином покращує обмін речовин. За смаковими властивостями цикорій нагадує каву, але не містить у своєму складі кофеїну. Це відмінний замінник міцного ароматного напою.

Цикорій стає все популярнішим серед покупців, у тому числі й хворих на діабет

Обираємо продукти для харчування при цукровому діабеті

– Ми продаємо цикорій та вироби з нього, виготовлені на українських заводах за новітніми технологіями, що дозволяють максимально зберегти поживні властивості цієї цілющої рослини. Зокрема в «Клариссі» покупці можуть придбати натуральний мелений, гранульований, сублімований та рідкий цикорій, а також різноманітні напої на його основі – розповіла Марина Юріївна, консультант магазину.

Приверне увагу покупців і полиця з кондитерськими виробами зробленими з використанням цукрозамінників.

– У цьому році асортимент кондитерських виробів значно поповнився. Виробники розширили асортимент діабетичних та дієтичних кондитерських виробів з використанням цукрозамінників: стевія, ізомальт. Це батончики, печиво, вафлі, конфітюри, шоколад, – каже Марина Юріївна.

Чималий вибір в магазині і різноманітних фіточаїв. Вони будуть корисні, як додаткове джерело в лікуванні цукрового діабету.

Зверніть увагу на вітаміни, натуральні соки та морозиво без цукру.

Серед багатого асортименту варто виділити стевію. Стевія – натуральний низькокалорійний замінник цукру. У «Клариссі» вона продається у вигляді сухого листа, екстрактів, таблетках, сиропі та в складі різноманітних фіточаїв.

– Листя можна заварювати і вживати як чай або ж на цьому сиропі варити каву, компоти і навіть консервувати (стевія має антибактеріальні властивості), – зазначає Марина Дерій. – Зварений на стевії компот буде зберігатися довше, ніж на цукрі. Найголовніша ж її властивість – підсолоджуючи, вона не підвищує рівень цукру.

Стевія також багата вітамінами А, В, С, PP і мікроелементами: магній, кальцій, цинк, фосфор, селен. Завдяки такому вмісту стевія не лише нормалізує рівень цукру крові, а й зміцнює судинну стінку, перешкоджає появі злоякісних новоутворень, сприяє виведенню з організму токсинів.

Пам’ятайте головне – не має різниці хворіє людина на цукровий діабет чи на інше захворювання, або повністю здорова – кожен повинен піклуватися і приділяти значну увагу своєму харчуванню.

До Всесвітнього дня цукрового діабету з 10 по 15 листопада у спеціалізованому магазині «Кларисса» на покупців очікують знижки на весь асортимент товарів.

– Маємо сподівання, що наш асортимент стане вам у нагоді. Чекаємо вас у спеціалізованому діабетичному магазині «Кларисса» за адресою: місто Полтава, вул. Пушкіна, 16, тел.: (0532) 610-919, 610-920, (095) 575-07-93, (068) 384-25-79. Години праці: пн-пт: з 9.00 до 18.00, сб. 9.00-17.00.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter
на правах реклами ®