У Полтаві заради безпритульних тварин співали, збирали гроші та показували відео

Новини
Валентина Зайченко13 грудня 2010 о 12:531937 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві заради безпритульних тварин співали, збирали гроші та показували відео
Фоторепортаж. Відео. У центрі Полтави пройшла акція благодійної організації. 

Акція приурочена до 10 грудня – Міжнародного дня захисту прав тварин.

Полтавцям показали відеоролик, який розчулив не одного перехожого. Організатори розповідали про свою діяльність та закликали не бути байдужими. Не дивлячись на морозну погоду та температуру повітря до -10, відбувся і невеликий концерт – діти виконували пісні та читали вірші для перехожих.

Нагадаємо, рівно місяць тому була створена Полтавська обласна благодійна організація Центр захисту живої природи «Юний Європеєць».

Тут же проводився збір коштів для лікування та стерилізації бездомних тварин. Гуманне зменшення популяції «нічийних» собак та котів та побудова притулку – це єдино правильні рішення, як запевняють члени організації. Розуміння та підтримку мають надію отримати в організації не тільки від пересічних полтавців, а й від міської влади. Перші кроки у цьому напрямку вже зроблені, запевняє керівництво «Юного Європейця».

– Влаштуванням цього заходу ми переслідували мету гуманізації суспільства, – говорить Сергій Аксьонов, директор благодійної організації.

Як розповів Сергій Аксьонов, за місяць діяльності Центр отримав перші благодійні внески і почав проводити операції стерилізації. Крім цього, за 30 днів допомогли знайти родини вже 80 тваринам. Активно йде робота по співпраці з державними структурами, які у майбутньому допомагатимуть стерилізувати та лікувати безпритульних тварин.

На заході вдалося зібрати 253 гривні 80 копійок. Цього вистачить, щоб стерилізувати одну тварину, повідомила Майя Матвєєва.

Крім цього, 10 грудня задля виховання гуманності, відеоролик показали 200 учням Полтави.

– Усі діти плакали, я сама не могла втримати сліз, коли проводила ці уроки, – розповіла Майя Матвєєва, голова наглядової ради організації.

На захід прийшла дівчинка, яка 9 місяців тому взяла собі безпритульну тварину. Собака був такий радий бачити своїх рятівників, що весь час до них рвався.

– Я цю тваринку підібрала в під’їзді у дводенному віці. Двох новонароджених цуценят просто викинули. Ми годували їх через кожні пару годин. Це було важко, але зараз вона живе і має люблячих господарів, – розповіла Майя Матвєєва.

Акція не стала просто показовою. Те, що організатори та учасники акції справді переймаються долею тварин, вони показали на ділі, нагодувавши бездомну собаку прямо у центрі міста.

Координати Центру:

(0532) 65-54-43

(066) 066 679-37-89

(063) 262-75-59

Полтава, вул. П. Юрченка, 18

Рахунок:

37115412

МФО 351760

Р/Р 26009414540010 у Полтавському відділенні публічного АТ «АКБ «Базис»