Олександр Мамай розповів про плани влади на 2011 рік

Новини
30 грудня 2010 о 14:261243 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
На післясесійній прес-конференції міський голова Олександр Мамай запропонував одразу розпочати із формату запитань-відповідей.

– Бюджет, який ми сьогодні прийняли, профінансує всі галузі на 100 відсотків, – розповів Олександр Федорович. – Порівнюючи із минулим роком, то зросло фінансування на 5-7 відсотків. Великий об’єм коштів спрямовано на підвищення заробітних плат, що буде майже кожного місяця. Цього року ми не виділяли на депутатську допомогу по 10 тисяч гривень кожному як в минулому році, бо склад міської ради – це переважно заможні люди, для яких не проблема виділити такі кошти із власних.

Ми важливу роль надаємо позашкільним закладам, адже діти повинні займатися спортом чи ходити на інші гуртки.

А новостворене комунальне підприємство "Полтава-сервіс" вже заробило 238 тисяч гривень за оренду місць на ринку "Мотель". На цьому КП вже працює 10 людей.

– Чи плануються інвестиційні проекти на майбутній рік?

– До нас звертаються інвестори, то влада як може так і сприяє їм, адже це нові робочі місця та додаткові кошти до бюджету. Але особисто я б хотів, щоб інвесторів було в кілька разів більше.

– Що спричинило вихід із учасників ТОВ «Універсам-Полтава»?

– Стосовно виходу Полтавської міської ради зі складу учасників ТОВ «Універсам-Полтава», то влада просто перестрахувалася, адже ми плануємо домовитися із іншими співзасновниками. Просто по статуту підприємства, про вихід зі складу учасників ми повинні повідомити протягом одного року – якби ми це зробили в січні 2011, то весь рік довелося б чекати. Є два варіанти вирішення цієї проблеми – оренда нашої частини приміщень по ринкових умовах (а це щонайменше 50 тисяч щомісяця), або ж продаж нашої долі у 23 відсотки іншому власнику.

– Які плани в наступному році у влади?

– З наступного року асфальтні роботи на дорогах Полтави будуть робити працівники комунального підприємства, а не харків’яни. Керівника КАТП-1628 міняти не будемо – так вирішив колектив, за нинішнього керівника шляхом таємного голосування проголосувало 99 працівників із 115.

– Олександр Удовіченко вчора розповів, що буде вести переговори стосовно подальшої діяльності ФК «Полтава» із Вами та керівництвом клубу. Чи підтримаєте Ви фінансування цієї команди?

– Для конструктивного діалогу я завжди відкритий. Стосовно ФК « Полтави», то в бюджеті коштів для фінансування цієї команди немає і не заплановано. Це майже 30 тисяч гривень щомісяця – якби такі кошти і були, то краще б ми їх надали для молодих полтавських спортсменів для всіх видів спорту, а не лише одному клубу.

– У Полтаві дуже мало ОСББ. Чи планується збільшення їх кількості?

– Практика ОСББ дуже підходить для нашого міста, але її практично немає. Для цього потрібні організатори, яких дуже важко знайти. Але це ініціативи самих жителів, а ми її можемо лише підтримати. Бо в тарифі за комунальні послуги на ремонт не закладено, тому всі ремонти дахів чи під’їздів роблять за рахунок міського бюджету. А ОСББ могли б із власних коштів робити ремонти будинків та приміщень.

Наприкінці конференції Олександр Мамай привітав всіх полтавців із Новим роком та Різдвом Христовим.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter