Полтавці протестували проти цін на комунальні послуги та проїзд

Новини
11 лютого 2011 о 19:071208 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавці протестували проти цін на комунальні послуги та проїзд
Під гаслом «Ні – тарифному геноциду» кілька десятків полтавців протестували проти підняття цін за проїзд у міському транспорті та зростання комунальних платежів.




«Нехай хтось в уряді хоча б на калькуляторі порахує»



Як розповів, Віктор Стеблянко, представник двох громадських організацій «Фронт змін» та «Українська справа», реформи уряду України «не вписуються в суспільство».

– Мінімальна зарплатня зростає на 1,9%, а тарифи – на 10, причому це не межа, – говорить протестуючий. – Окрім того економічно не обґрунтована та й взагалі незрозуміла ціна на газ. Я б порадив урядовцям скористатися калькулятором, аби порахувати, як можна вижити пересічному українцеві.

Переважно молоді люди прийшли висловити свою позицію і з приводу підняття цін на проїзд. Вони розуміють перевізників, але вартість проїзду, на їх думку, завищена.

Люди вимагали від чиновників облдержадміністрації звернутися до Президента та Кабміну, щоб ці проблеми урегулювали. А конкретно, щоб ті дали відповіді на запитання «Куди дівається газ українського видобутку?» та тримали ціни на основні продукти харчування, тарифи за комунальні послуги та проїзд.




У результаті спілкуватися із мітингувальниками ніхто не вийшов. Натомість, ініціативну групу запросили в будівлю облдержадміністрації. Вони вели перемовини із Ольгою Адамович, заступником голови облдержадміністрації з економічних питань та Борисом Галушко, заступником голови облдержадміністрації з питань промисловості, паливно-енергетичного комплексу та зв’язку. Розмову вели годину. Заступники дали зрозуміти, що вони підтримують протестуючих та спробують вирішити все, що в їх силах. Зокрема найближчим часом ОДА звернеться до міськради, щоб там переглянули ціни на проїзд у транспорті.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter