Як Дюг полтавські галушки куштував та сувенірами закуплявся

Блоги інше місто
16 квітня 2011 о 19:212482 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Як Дюг  полтавські галушки куштував та сувенірами закуплявся
Завершився проект "Інше місто", у рамках якого я потайки досліжував Полтаву. То ж на останок вирішив таки скуштувати знаменитих полтавських галушок та прикупити трохи суто полтавських сувенірів.

Як плацдарм для дегустації вирішив обрати два етнічні полтавські кафе. Одне з них Хуторок у в районі Південного залізничного вокзалу.





Інше – трішки зашифрована, але до основи національна "Козачка".



Чесно зазнаюсь, що раніше галушок не куштував. Як виявилась смачна річ схожа на мої улюблені вареники.



Накопав у Інтернеті рецепт, тому обов’язково приготую галушок для свої рівненських колег.

Що ж стосується сувенірів. Чесно, цю ідіотську традицію я не розумію. Який зміст у всякому дрібному непотребі, привезеному хтозна звідки. Проте всі канючать їх і постійно дістають після кожної поїздки. Тому краще їм це непотріб привести, ніж слухати бурчання.
Сувенірами я закуплявся біля історико-культурного заповідника "Поле Полтавської битви", у "Музеї гончарства в Опішному", на пішохідній частині вулиці Жовтневої та у крамниці художник на Чапаєва. Ще прикупив суто полтавського шоколаду "Домінік" та пива "Деканські вечори".





Навіть, прикупив собі лапті. Прикольна річ і недорога. Тепер вдома оберу жертву, якій ці лапті дістануться :).


Так що до зустрічі, Полтаво!



Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter