На першу прем'єру у театр Гоголя потраплять лише обрані

Дозвілля
Таня Цирульник22 серпня 2011 о 20:431289 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Першим твором, який звучав на сцені оновленого театру був гімн України. Фото Тетяни Цирульник22 серпня роботу після трирічної перерви обласний театр розпочав зі святкового концерту.
На нього були запрошені перші особи міста, області та гість з Києва – Юрій Богуцький, перший заступник міністра культури.

– За ці роки у реставрацію театру було вкладено 26 мільйонів коштів державної субвенції та 30 мільйонів виділила обласна рада, – зазначив Олександр Удовіченко, голова облдержадміністрації на урочистому мітингу з нагоди відкриття театру.

Після перерізання стрічки глядацький зал швидко наповнився гостями. Вхід на концерт – тільки по запрошеннях. Не буде квитків і на першу прем’єру: виставу «Назар Стодоля», яка відбудеться 23 серпня. Звичайний полтавець потрапити у стіни театру зможе не раніше 24 серпня – тут влаштують день відкритих дверей.

Наразі актори радісно обживають свій новий дім.

– Відчуття, як у передачі про ремонт – коли господарі залишають своє помешкання бригаді майстрів, які перероблять його на власний смак, – зізнається Богдан Чернявський, актор Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Миколи Гоголя. – Ми так само не бачили нічого, не контролювали ремонт, хоча й хотілося. Але по колегах бачу, що вони задоволені ходять.

Театральний сезон розпочнеться15 жовтня. До 75 річниці театру актори планують поставити п’єсу «Фортеця» Леоніда Бразова. Квитки на спектаклі «кусатися» не будуть – журналіста «Кола» запевнили, що ціни коливатимуться у межах 20-30 гривень.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter