Стихійна торгівля в Полтаві: Мамай заявляє, що ніякої "війни з бабусями" немає

Влада
13 жовтня 2011 о 14:501045 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Стихійна торгівля в Полтаві: Мамай заявляє, що ніякої "війни з бабусями" немає
Міський голова Полтави Олександр Мамай  висловив свою думку про рейди, які проводять на стихійних ринках Полтави.


Олександр Мамай. Фото Тетяни Цирульник.Олександр Мамай. Фото Тетяни Цирульник.

Його інтерв’ю з цього приводу опублікували сьогодні, 13 жовтня, на офіційному сайті міської ради Полтави. Нагадуємо, що згідно із рішенням 13-ї сесії міської ради Полтави, в обласному центрі стихійну торгівлю необіхдно ліквідувати до 1 листопада.



- Олександре Федоровичу, боротьба з несанкціонованою торгівлею розпочалася з рішення сесії міської ради?

- Так, відповідне рішення згідно мого розпорядження було прийняте на тринадцятій сесії міської ради шостого скликання. За ним, до 1 листопада 2011 року відповідні профільні служби мають припинити несанкціоновану торгівлю на вулицях та площах міста.

- Дехто вже назвав ці рейди «війною з бабусями».

- Я хочу наголосити, що міська влада бореться не проти бабусь із літром молока чи десятком яблук, вирощених у власному садку, а проти цілеспрямованих перекупників.  Міська влада націлена прибрати стихійних торгівців, котрі їздять закупляти свій товар до Харкова чи Одеси оптовими партіями, без відповідних сертифікатів та документів, і не бажають офіційно ставати в законні торгівельні ряди. А навіщо ж платити більше, правда? Якщо можна стати, де заманеться, й спокійнісінько торгувати. Особливо кричуща ця ситуація поблизу Центрального ринку – на вулицях Куйбишева, Новобазарній. Там же пройти неможливо через розкладений прямо на тротуарі товар «стихійників».

- «Самовільні» підприємці звинувачують владу в тому, що своїми рейдами вона цілеспрямовано позбавляє їх заробітку.

- Влада робить те, що повинна, - наводить лад у місті за законом. Адже не в Полтавській міській раді вигадали Кодекс України про адміністративні правопорушення та відповідні в ньому статті. За ними «стихійники» несуть юридичну відповідальність за свої дії.

Я особисто звернувся до начальника Полтавського міського управління ГУ УМВС України в Полтавській області Володимира Дідика, щоб він виділив більшу кількість міліціонерів для боротьби з перекупниками. Такі рейди будуть проводитися систематично.

До теми - Полтавська влада розганяла продавців на стихійних ринках: дивіться подробиці.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter