Мер Полтави пояснив журналістам, чому демонтували контейнери на центральному ринку

Новини
Валентина Зайченко18 листопада 2011 о 14:251598 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Мер Полтави пояснив журналістам, чому демонтували контейнери на центральному ринку
Після того, як пікетувальники, що приходили до стін міськвиконкому, розійшлися, мер поговорив з журналістами щодо ситуації на центральному ринку.


Як повідомляється на сайті міської ради, поведінка підприємців здалася дивною. Вони прийшли поспілкуватися з мером, але коли ініціативну групу запросили до зали, то підприємці просто розійшлися.

Як пояснювали самі підприємці, вони хотіли, щоб мер вийшов до них. А коли запропонували зайти тільки групі людей, пікетувальники сприйняли це як відмовку.

Журналістам мер продемонстрував оригінали всіх 1780 договорів, укладених підприємцями ринку «Речовий» з КП «Полтава-сервіс» та всі реєстраційні документи, повідомляє прес-служба міської ради.



За повідомленням міської влади, тільки 37 торгових місць таких договорів не уклали. Тому адміністрація прийняла рішення демонтувати ці павільйони та звільнити місця для більш добросовісних підприємців, йдеться на офіційному сайті міської ради.

Підприємці ж запевняють, що майже усі укладали ці договори під тиском.

– Із «Полтава-сервісу» до нас ходили систематично. Спочатку на одному майданчику всіх шантажували, змушували укладати договори. Потім на другому. І так далі. На нас тиск від обох власників. А мені, наприклад, все одно, кому платити. Головне, щоб дали спокійно працювати. Через те, що мені погрожували все відібрати, я уклала два договори. Заплатила і одному і другому власнику за місце. Але це мене не врятувало. Мій контейнер намагалися демонтувати разом з іншими. Відрізали мені світло, пошкодили сусідній контейнер. А далі не встигли, тому що ми почали перешкоджати цьому. Мені перепало також. Ось вся побита, – розповіла жінка-підприємець. Представитись не захотіла, адже боїться «потрапити під роздачу» знову.

Меру прикро, що підприємців утягнуто до конфлікту, в рамках якого 17 листопада 2011 року на ринку стався неприємний інцидент, йдеться на сайті міської ради.

Олександр Мамай гарантував підприємцям – ринок «Речовий» (колишній «Полімпекс» – прим.авт.) на Фрунзе, 34-а буде існувати й надалі, а вони там спокійно працюватимуть. З підприємцями укладають договори на 5 років. Це потрібно місту – адже сплачені за оренду кошти йдуть до бюджету Полтави, повідомляє прес-служба міської ради.

На тих, хто не підкориться, подаватимуть до суду

Якщо підприємці не сплачуватимуть за оренду торгового місця, КП «Полтава-сервіс» змушене буде звернутися до суду щодо стягнення з кожного з них орендної плати зі штрафними санкціями, як того вимагає закон, пообіцяв мер перед журналістами.  Але Олександр Мамай додав, що йому б не хотілося до такого доводити ситуацію.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter