Громадськість Полтави вимагає перерахувати розмір квартплат

Влада
Таня Цирульник12 січня 2012 о 20:041501 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Громадськість Полтави вимагає перерахувати розмір квартплат
Нові тарифи на утримання будинків у Полтаві розрахували неправильно, а рішення про їх підвищення прийняли незаконно. 


Засідання громадської ради у облдержадміністрації. Фото Тетяни ЦирульникЗасідання громадської ради у облдержадміністрації. Фото Тетяни Цирульник

Такої думки дійшли сьогодні на засіданні Громадської ради при облдержадміністрації.

При цьому зазначили, що востаннє квартплату в Полтаві перераховували у 2007 році, тож необхідність у її піднятті є. Але рішення 28 грудня 2011 року на сесії міської ради прийняли, не дотримуючись вимог законодавства.

– Органи місцевого самоврядування повинні забезпечувати беззбиткове функціонування підприємств, які надають житлово-комунальні послуги. Це прописано у Законі України  про реформування  і розвиток житлово-комунального господарства, – сказав Олексадр Тонков, начальник Головного управління ЖКГ облдержадміністрації. – Але проведені  розрахунки не повинні допускати необґрунтованих витрат у тарифах. Кожне обрахування повинно мати економічне обґрунтування.

Методику, за якою вираховували тариф на послуги для типових 3,5,9-поверхових будинків, полтавській громаді не оприлюднили. Відповіді на запит, який надіслала громадська рада до управління ЖКГ Полтави, і досі немає. Та й на громадське слухання, яке проходило сьогодні у облдержадміністрації, ніхто з запрошених міських чиновників не з’явився.

Вартість житлово-комунальних послуг громадськість пробує вирахувати самотужки.

– От я разом з представником КТП 16-28 вирахував вартість вивезення відходів у своєму будинку, – розповідає Станіслав Сердешний, голова громадської ради Полтави. – Виявилося, що у моєму будинку плата за вивезення відходів має складати 0,102 гривні за метр квадратний, а у розрахунковій таблиці зазначена сума 0,207гривень, удвічі вища.  На утримання прибудинкових територій будинку за адресою Хоткевича, 7 по нашій калькуляції виходить 0,9 гривень за метр квадратний, а у таблиці зазначено 0,525 гривень, утричі більше.

Загалом, у містах області вартість утримання 1 квадратного метру житлового фонду становить:

Полтава – 1,9 гривень за 1 метр квадратний

Кременчук – 2,12 гривень

Лубни – 1,93 гривень

Миргород – 2,02 гривень

Комсомольськ – 1,76 гривень

Нагадуємо, Олександр Мамай, міський голова, пообіцяв відповісти на питання про нові тарифи 16 січня.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter