Тема тижня. Кого з Полтави у разі війни покличуть захищати Батьківщину

Тема тижня
Таня Цирульник20 лютого 2012 о 14:482353 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Тема тижня. Кого з Полтави у разі війни покличуть захищати Батьківщину
23 лютого українці відзначають День захисника Вітчизни.  До цієї дати «Коло» вирішило з’ясувати, як зміниться життя полтавців у випадку збройної агресії.


На обліку у військоматах стоїть у 20 разів більше військовозобов'язаних, ніж призивають. Фото з сайту news.if.uaНа обліку у військоматах стоїть у 20 разів більше військовозобов'язаних, ніж призивають. Фото з сайту news.if.ua

Як тільки у країні проголошують введення військового стану, усі чоловіки (віком від 18 до 50 років), не чекаючи повісток, мають з’явитися до військкомату.

– В першу чергу призиватимуть військовозобов’язаних, які підходять за віком та здоров’ям, – розповідає Микола Лепський, начальник відділу оборонної, мобілізаційної роботи міськвиконкому. – Звання в Україні є у всіх, хто відслужив у армії та навіть у тих, хто не служив. До 40 років – це рядові. До 50 років – молодші офіцери. Старші офіцери – до 60 років. Генералів навіть до 70 років можуть забирати на війну. З жінок нині військовозобов’язані лише випускниці медучилища та медінституту. Колись військові квитки видавали у педуніверситеті та техуніверситеті.

Переглянуть у військкоматі й списки звільнених від служби у армії через хворобу. До її лав призвуть тих, хто має штамп у військовому квитку «Придатний до служби тільки у військовий час». Мобілізації не підлягатимуть ув’язнені, зброю видадуть лише тим, хто засуджений умовно.

Загалом же у місті Полтава у мирний час двічі на рік до армії призивають по 200 чоловік. А на обліку стоять через відстрочку за станом здоров’я, сімейними обставинами, та через навчання – 4 тисячі осіб.

До теми: Українська армія стане контрактною через 15 років.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter