Тема тижня: засновник сайту вболівальників ФК «Ворскла» буде жити, якщо йому допоможуть

Новини
Таня Цирульник9 квітня 2012 о 17:301459 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Тема тижня: засновник сайту вболівальників ФК «Ворскла» буде жити, якщо йому допоможуть
Олександр Стадніченко, автор сайту уболівальників футбольного клубу «Ворскла», уже кілька місяців бореться з онкозахворюванням. На початку року у нього виявили злоякісну фіброзну гістиоцитому стегнової кістки.


Олександр Стадніченко. Фото з сімейного архіву.Олександр Стадніченко. Фото з сімейного архіву.

Лікування виявилося тривалим і дороговартісним. Лише ендопротез коштує 67 тисяч гривень. Окрім того, необхідно купувати ліки, оплачувати хіміотерапію, перебування у клініці у Харкові.

– Операція запланована, але поки що лікарі не знають, коли її робитимуть, – розповіла Ніна Стадніченко, дружина. – Після хіміотерапії у Олександра виявилося ускладнення – тромбофілія. Поки він її не вилікує, ніякої операції робити не можна. Лікарі кажуть, що, як тільки з’явиться можливість, вони відразу за неї схопляться, бо хвороба прогресує, а хіміотерапію проводити уже не можна. Усі 3 курси, які повинні були до операції бути проведені, відмінені через загрозу для здоров’я.

Наразі Олександр Стадніченко лікується удома. Знову до Харкова поїде у травні. Якщо результати аналізів будуть задовільні – лікарі дадуть згоду на операцію. У іншому випадку перенесуть хірургічне втручання на початок осені.

Грошей на лікування катастрофічно бракує: рідних   у родини Стадніченко мало, батьки Олександра померли. Ніна Стадніченко наразі  у декретній відпустці, виховує двох донечок: 1 та 3 років. Тож бігати по інстанціях і просити їй важко.

– Дуже важко пробитися до чиновників, коли по кілька разів відмовляють. Я зверталася до міської ради. На прийом до мера не потрапила – мені пояснили, що з таких питань не записують і сказали писати заяву. Отримала 1000 гривень. Зверталася до ГО «Наш дім - Полтава». Там обіцяли розглянути листа як тільки завершать роздачу продуктових наборів – на початку наступного місяця. У облдержадміністрації мені сказали, що подібних звернень до них надходить багато і я можу розраховувати на суму від 200 до 1000 гривень, – розповіла вона.

Чи знають про проблеми свого головного вболівальника самі футболісти, наразі невідомо.

Звернення про допомогу надрукували на кількох інформаційних сайтах, в тому числі всеукраїнських. А от офіційної реакції футбольного клубу поки що немає.

– Футбол – то велике хобі мого чоловіка, – розповіла Ніна, Стадніченко. – Він з дитинства грав, а потім їздив з друзями ледь не на всі виїздні матчі «Ворскли». Сам створив сайт фанатів футбольного клубу й постійно його оновлює, навіть зараз, коли захворів.

Офіційно з ФК «Ворскла» Олександр Стадніченко не співпрацював ніколи. Сайт журналіст редагує від початку й донині на громадських засадах. За допомогою до футбольного клубу також не звертався. Це зробили його товариші: перед одним з матчів роздрукували й роздали уболівальникам листівки з проханням допомогти. Поширюють інформацію у «Однокласниках». Звернулися й до керівництва. Кажуть, якусь суму від себе дав Дмитро Яворський, генеральний директор клубу. Відповіді від Костянтина Жеваго, почесного президента клубу та Олега Мейдановича, президента, ще немає.

Ще на початку березня у ФК "Ворскла" обіцяли вирішити питання з допомогою Олександру Стадніченку.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter