Скільки у Полтаві коштує бути випускником

Новини
3 травня 2012 о 14:561977 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Скільки у Полтаві коштує бути випускником
З кожним роком святкова лінійка для учнів 11 класу потребує більше грошей для їх батьків. Сьогодні у школах Полтави пролунали останні дзвоники для учнів 11 класів. Журналісти «Кола» порахували, скільки коштувало це свято батькам одинадцятикласників.
Нагадаємо, що у 2012 році навчальний рік для школярів як ніколи короткий. Особливо це стосується учнів 11 класів: сьогодні у них останні дзвоники, незабаром – випускні іспити. Як дорого коштує годину постояти красивим на лінійці, вивчало «Коло».

Вбрання

Останній дзвоник міг стати обтяжливим для сімейного бюджету батькам дівчат – випускниць, адже з кожним роком все складніше знайти їм потрібне вбрання – коричневі сукні та білі фартухи. Проблему вирішують по-різному: хтось бере у знайомих та друзів, хтось шиє на замовлення. Пощастить, якщо комусь ці атрибути випускниці дісталися у спадок від мам. А ось придбати традиційну сукню та фартух коштує близько 200-300 гривень. Ексклюзивний варіант – до 500 гривень. Тим паче, що у школах Полтави з’явилася нова традиція: одягати коричневі сукні з білими фартухами, бантиками і гольфами за тиждень до свята. Дівчата на долю не жаліються, говорять, що така ціна прийнятна. Можливо тому, що покупку забезпечать батьки зі свого гаманця. - Ні, 200 гривень – це нормальна ціна, можна витратити, - говорить одна з опитаних журналістом випускниць. Хлопцям простіше схитрувати: можна зекономити, одягнувши один і той же костюм одразу на 2 свята – останній дзвоник та випускний. Квіти Купівля найдешевшого букету обходилася від 50 гривень, найдорожчого – понад 150 гривень. Хоча продавчині цього товару скаржаться: сьогодні торгівля йде мляво. - Раніше квітів брали більше. Можливо тому, що дзвоники у всіх навчальних закладах були одночасно для школярів, а зараз  у 11-класників окремо від всіх інших класів. Хоча простежується й інша тенденція – все одно беруть дорогі букети, хоча й мало, - говорить  продавець.

Букети з квітів сьогодні не такі популярні, як зазвичай, говорять продавці.Букети з квітів сьогодні не такі популярні, як зазвичай, говорять продавці. Підсумок Разом, якщо рахувати лише один букет та мінімальну купівлю вбрання, вийде близько 300 гривень. Однак це найскромніші витрати: зазвичай букетів потрібно декілька, окремо – подарунки вчителям, оплата святкування. Набереться усі 500 гривень, а то й більше.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter