Особливості перевезення тварин різними видами транспорту

Новини
Ольга Правденко11 липня 2012 о 12:434714 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Особливості перевезення тварин різними видами транспорту
Маленьких тварин у літаку дозволяють перевозити в салоні, а собакам в поїзді можна подорожувати лише в тамбурі.

Якщо вага пухнастика разом із засобом перевезення перевищує 8 кг, йому доведеться перелітати в багажному відсіку ( фото з сайту classik.com.ua)Якщо вага пухнастика разом із засобом перевезення перевищує 8 кг, йому доведеться перелітати в багажному відсіку ( фото з сайту classik.com.ua) Яких тварин можна перевозити у салоні літака

У салоні повітряного судна дозволено перевозити:

службових собак у супроводі кінолога;

собак-поводирів, що супроводжують сліпих або глухих пасажирів;

дрібних тварин ( у тому числі котів та собак), вага яких разом із засобом перевезення (приміром, корзиною чи кліткою) не перевищує восьми кілограмів.

Службові собаки та пси-поводирі повинні мати ошийник та намордник і бути прив’язані до крісла біля ніг кінолога чи власника. А тварин, вага яких разом із засобом перевезення перевищує вісім кілограмів, перевозять в багажно-вантажних відсіках літака. При цьому перевезити тварин міжнародними рейсами можна лише за наявності у власника міжнародного ветеринарного сертифіката і дозволу на ввезення чи вивезення.

Великим собакам в поїзді доведеться спати в тамбурі в наморднику та на міцному повідку

Якщо ви вирішили подорожувати залізничним транспортом, значить запасіться терпінням та недобрими поглядами сусідів по купе. Адже далеко не всім сподобається гавкіт та інші незручності які виникають при перевезенні тварин. У законодавстві зазначено, що собаки великих порід перевозяться у тамбурі вагона поїзда. При цьому не більше одного собаки в тамбурі, у намордниках на міцному повідку під наглядом супроводжуючої особи. А от собак малих порід можна везти на руках чи під сидінням власника.

Інших тварин, але не більше двох, можна перевозити в місцях відведених для ручної поклажі.

Щодо птахів, то їхні клітки повинні бути покриті щільною темною матерією, через яку не проникає сонячне світло.

В авто та автобусах собак і котів можна перевозити в сумках зі щільним дном

Якщо господарі тварини вирішили перевозити тварин автобусами, таксі, іншим автомобільним транспортом, то їм варто придбати кошики чи сумки із суцільним дном. Птахів перевозять у клітках, собак у намордниках за наявності повідка, за умови, що тварини не забруднюють салон та речі пасажирів і розташовуються на підлозі. А от у таксі домашнього улюбленця можна перевозити й на сидінні, але лише за наявності підстилки.

В автобусах котів треба перевозити у спеціальних корзинках ( фото з сайту dogmy.ru)В автобусах котів треба перевозити у спеціальних корзинках ( фото з сайту dogmy.ru)

Яких тварин не можна перевозити будь-яким транспортом

тварин, які під час руху відчувають біль або не можуть самостійно рухатися;

цуценят та та кошенят віком до 56 днів, крім випадків, коли вони перевозяться разом з матір’ю;

самок під час останнього періоду вагітності (остання десята частина загального строку вагітності);

новонароджених тварин з незагоєним пуповинням;

тварин, що мають тяжке відкрите поранення або випадіння органів;

При перевезенні тварин будь-яким транспортним засобом ссавців і птахів необхідно годувати кожні 24 години і напувати кожні 8 годин. Нагадаємо, для того, щоб подорожувати з домашнім улюбленцем йому треба виготовити  ветеринарний паспорт.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter