У скільки обійдеться поховання: перелік цін

Новини
18 липня 2012 о 12:417015 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото з vitebsk.freeads.byПерелік основних цін на витрати на поховання.


До теми: Що робити, коли померла людина: план першочергових дій

Ціни на ритуальні послуги

Після отримання всіх необхідних документів починається процес вибору гробу для небіжчика та всього іншого приладдя для поховання. Ціни, звичайно, в кожному ритуальному бюро різні, але ми приведемо список мінімальних цін (тобто «від»)

Найменування, ціна

Труна дерев’яна без обивки – 148 грн.

Труна оббита велюром – від 327 грн.

Труна, покрита лаком шести, або восьмигранна – від 1680 грн.

Подушка в труну – від 32.40 грн.

Тюль, покривало (2.2 м) – від 24.80 грн.

Тканина рушникова (12 м) – від 127 грн.

Гірлянда квітів у труну – 25 грн.

Вінок штучний – від 48.60 грн.

Корзина штучна – від 26.80 грн.

Стрічка з написом – від 8 грн.

Хрест металевий із табличкою – від 210 грн.

Хрест дерев’яний на могилу – від 95 грн.

Платок ритуальний –  від 1.70/6.50/14.80 грн.

Катафалк – від 220 грн.

Копка могили – від 600 грн.

Автобус для родичів – від 385 грн.

Церква не виставляє ціни за проведення похоронних обрядів, але у ритуальному бюро вам порадять, скільки дати в пожертву священнослужителю та півчим, які приїдуть разом із ним. У середньому в Полтаві ця ціна варіюється від 280 до 300 гривень.

Якщо ж сім’я не віруюча, то можна запросити людину, яка прочитає над гробом якісь слова, та допоможе в організації похорону, за свої послуги такі люди беруть від 250 грн.

Читайте також: У Полтаві затопило бюро ритуальних послуг

Скільки коштує місце на кладовищі

Послуги щодо забронювання місця поховання  бере на себе комунальне підприємство «Спецкомбінат похоронно-ритуального обслуговування». Телефон – 67-88-16 ( з 8:00 – 16:30).

Там розповіли, які кошти беруть за одне місце на кладовищі. Динаміка ціни залежить від пори року і виду копки.

Екскаваторна – від 491 грн, ручна – від 935 грн.

Місце в полтавському колумбарії коштує – 105 грн.

Фінансова допомога на поховання



- Є різні види допомог на поховання,– розповідає Світлана Матуйзо, заступник начальника-начальник управління соціального захисту наслення полтавської облдержадміністрації. –  Наприклад, при смерті пенсіонера, його сім’ї виплучаєтсья дві пенсії померлого. Або, наприклад, покриваються деякі витрати на поховання ветеранів та учасників бойових дій, приблизно на 700 гривень. Органи місцевого самоврядування виплачують певну компенсацію сім’ї загиблого безробітного, який не був пенсіонером. Також деякими видами виплат займається «Фонд тимчасової втрати працезданості». Тобто є багато нюансів і видів виплат, які враховуються в кожному випадку по різному.

Проконсультуватися можна за телефоном гарячої лінії Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації: 0-800-500-620

Найближчий крематорій – у Харкові

Може бути так, що людина виявила волю бути кремованою після смерті, або так забажала родина.  Проте в Полтаві свого крематорію немає. Скільки ж буде коштувати відвезти тіло в найближчий, ми запитали в одній із ритуальних фірм Полтави:

– Найближчий до нас крематорій знаходиться у Харкові, – говорить Євгеній, адміністратор однієї з фірм. – Взагалі їх в Україні лише три: в Києві, Одесі та Харкові. Після розпаду СРСР нові крематорії будувати не починали, вистачає ніби і старих. Але охочих замовити цю послугу багато. Сама кремація коштує 2350 грн, а щоб доставити тіло до крематорію, потрібно заплатити 980 грн. І далі родичі вирішують: їхати їм разом з нашим водієм у Харків чи просто чекати урну з прахом. Це вже на розсуд клієнта. Перед кремацією можна провести всі звичні похоронні обряди, прощання і відспівування.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter