Жінки, яких покинули чоловіки, 31 липня замовляли в церкві службу

Погода у Полтаві
31 липня 2012 о 06:391517 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Жінки, яких покинули чоловіки, 31 липня замовляли в церкві службу
За церковним календарем 31 липня вшановують мученика Еміліана, мученика Іакінфа, преподобного Іоанна Багатостраждального Печерського, преподобного Памву затворника, преподобного Памву пустельника.

Фото з сайту vestiruza.ruФото з сайту vestiruza.ru У давнину в цей час топили бані, парили віники з трав і квітів, щоб змити з себе втому після жнив. У народі говорили: «У липні спекотно, а розлучатися з ним шкода, в липні душно, а розлучатися з ним нудно».

З цього дня намагалися заготовити якомога більше солінь на зиму – наставав час заготовок. При цьому говорили: «Омелян прийшов, грибів та ягід знайшов, велить запасатися». Хоча літо ще в розпалі, але після Марини (30 липня) і Омеляна (31 липня) вже починали замислюватися про осінь. Невипадково в ці дні спостерігали за погодою. «Осінь буде такою, як два останні дні липня і перший день серпня», – говорили. За народною прикметою, якщо липень був спекотний, зима буде морозною.

У народі 31 липня жінки, яких залишили чоловіки, замовляли в церкві службу Божу і вірили, що зрадливці повернуться назад.

Іменинники 31 липня:

Іван, Ольга, Емілій.

Читайте також: Погода в Полтаві 31 липня