Як ветерану в Полтаві отримати путівку на курорт

Новини
14 серпня 2012 о 12:00920 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
У 2012 року ветеранам виділили більше коштів на санаторне оздоровлення.Як у 2012 році оздоровлюють полтавських ветеранів та яким чином можна отримати путівку у санаторій. 


Путівок дали більше

Ветеранам війни путівки до санаторно-курортних закладів купляє Головне управління праці та соціального захисту населення. Структура запевняє: у цьому році з державного бюджету Полтавській області видали 2 мільйони 52 тисячі 700 гривень на оздоровлення цих пільговиків. Це на 36,2% більше, ніж у минулому році.

Ветерани це підтверджують: путівок таки побільшало.

– Не можу сказати точно, яка кількість путівок виділена для ветеранів у 2012 році. Але те, що їх більше, це точно. Разів, мабуть, у 3 більше, ніж торік. Коли з нами погоджували їх розподіл, я це зауважив, - говорить Олексій Мельник, голова Полтавської обласної організації ветеранів.

Ще одна тенденція – на курорт ветеранів відправляють раніше, ніж зазвичай.

– Останні роки путівки видавали пізно – у жовтні, листопаді, грудні. Так, що ми не могли ними уже скористатись. Тим паче, що зима – не надто сприятливий час для відпочинку. Зараз знаю, що чимало людей вже встигли кудись з'їздити, - переконує Олексій Мельник.

Полтавські ветерани на море не їдуть – відпочивають переважно на місцях

За гроші Міністрества праці та соціальної політики українські ветерани війни, якщо пощастить, можуть навіть позасмагати на березі Чорного моря. Міністерству підпорядковані такі санаторії: «Салют» у Одесі, «Ветеран» у Алушті, санаторій імені Семашка у Сімеїзі, «Перемога» у Києві, «Батьківщина» у Трускавці, «Слава» у Миргороді.

На Полтавщині ж договори укладають з санаторіями, що знаходяться у межах області: «Сосновий бір» (Зінківський район), «Псьол» (Великобагачанський район), МЦ «Нові Санжари» (Нові Санжари), ЗАТ «Миргородкурорт» (м. Миргород). Ветерани припускають – можливо так турбуються про їхнє здоров'я, а не економлять кошти.

– Напевно далеко їхати у нашому віці важко. Але хто встигає заздалегідь звернутись за путівкою, той може і кращу отримає, - додає Олексій Федорович.

Протягом першого півріччя цього року на курортному відпочинку вже побували 579  ветеранів війни з усієї області.  Такі дані управління праці та соціального захисту населення Полтавської облдержадміністрації.

Як ветерану отримати путівку

Щоб потрапити у санаторій, ветерану війни слід довести, що йому необхіднє оздоровлення.

–  Ветерану потрібно отримати довідку від дільничого лікаря, що він потребує санаторно-курортного лікування. У залежності від рекомендації лікаря підберуть профіль курорту. А далі звернутись у районні відділи соціального захисту. Додати підтвердження, що особа має статус ветерана війни: принести спеціальну довідку та вказати паспортні дані, - пояснила Тетяна Федій, начальник відділу у справах інвалідів та ветеранів Головного управління праці та соціального захисту населення Полтавської ОДА.

До теми:

Ветерани співали та вальсували на прийомі у мерії

Ветерани розповіли правду про роки війни (відео)