У Полтаві Свято першокласників почали з перегляду мультику (фото)

Освіта
27 серпня 2012 о 13:381905 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві Свято першокласників почали з перегляду мультику (фото)
Сьогодні, 27 серпня, о 10.00 в ПД «Листопад» провели перше цьогорічне свято для полтавських першокласників.
Сьогодні зранку захід відбувся для шкіл №№3,4,6,8 та 10. Для учнів 1-х класів інших шкіл Полтави свято проведуть упродовж тижня. Нагадуємо, що цього літа Свято першокласників проведуть по-новому.

Подробиці заходу далі у репортажі

Місця всім у залі вистачає – усілись як діти, так і батьки. Кому з першокласників не видно з крісла, батьки беруть їх на руки. Доки ж вони сиділи самостійно, здавалось, що у залі є вільні місця. Дехто підходить цілими родинами.

- У нашому класі вчителька запитувала, скільки кожному потрібно місць, - розповіла одна з мам, що прийшла на свято разом з сином, його дідусем та бабусею. – Усім видали квитки. Тож з цим питанням проблем не виникло.

Перед початком заходу вчителі першокласників голосно дають настанову батькам та їхнім дітям

- Школо №3, по закінченню всі дружненько виходимо в лівий бік,  а не навпаки!

Все дійство починають з мультика «Маша і ведмідь», який викликав масу позитивних емоцій у малечі. Батькам та дітям показують серію про те, як головна героїня пішла до першого класу. Далі звучать вітання від міського голови Олександра Мамая, начальника управління освіти Наталії Дорохової та лідера одного з відомих у Полтаві громадських об’єднань. Згодом глядачам дарують свої виступи дитячі художні колективи міста. З першокласниками грають та танцюють «звірята».

Міський голова вирішує пояснити журналістам, чому цього року Свято першокласника проводять в ПД «Листопад», а не на стадіоні «Ворскла», як минулі роки.

- Я звернув увагу, як ми проводили це свято минулого року на стадіоні «Ворскла», мені це не дуже сподобалось, - зазначив Олександр Федорович. - Мені б хотілось, щоб діти дійсно відчули справжнє свято. Саме для полтавської громади був збудований цей палац дозвілля, а наші першокласники є частиною цієї громади.

Святкова програма тривала менше години. По закінченню на вулиці першокласників чекали подарунки. Для кожної школи – свій стіл, де їх можна отримати. Тільки вхопивши пакет з подарунками, діти виймають іграшку і вже не відпускають її з рук. Інші предмети, що були в подарункові вже роздивляються батьки.

- Тут все, що потрібно першокласнику для навчання, - зазначила одна з мам. – Одне, що трохи не вгадали, це те, що у нас хлопчик, а пенал йому попався рожевий. Але ми вже обмінялись з однією дівчинкою на зелений.

Батьки залишились задоволені організацією свята.

- По перше, ми всі всілись поруч зі своїми дітьми, - говорить Ольга Золотайко, мама першокласника. – Але головний плюс в тому, що ми у закритому приміщенні, адже на вулиці міг піти дощ, окрім того, зараз спека. А в залі більш комфортно.

До теми - Розклад Свят для першокласників

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter