Полтавський рекорд побив Кременчуцький торт (подробиці)

Фото
Таня Цирульник2 жовтня 2012 о 09:211921 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавський рекорд побив Кременчуцький торт (подробиці)
Торт, виготовлений до дня міста у Полтаві, носив титул «найбільшого в Україні» лише тиждень. Рекордсмен з Кременчука. Фото з сайту lukas.com.uaРекордсмен з Кременчука. Фото з сайту lukas.com.ua Уже 29 вересня рекорд було побито кременчуцькими кондитерами. Вони виготовили «Наполеон» вагою 299 кілограмів. Це на 69 кілограмів більше, за торт, виготовлений у Полтаві 23 вересня.

Полтавський торт-рекондсмен. Фото Юлії КоржПолтавський торт-рекондсмен. Фото Юлії Корж Про схожість тортів Обидва торти виготовлені у рамках святкування дня міста. Обидва стали рекордсменами і потрапили до Книги рекодів України. На тортах нанесено фото краєвидів міста. Обидва торти були урочисто з’їдені жителями міста. Чим відрізнялися торти-рекордсмени У Полтаві виготовили бісквітний торт, у Кременчуці –«Наполеон». На Полтавському торті зображено лише Корпусний сад, на Кременчуцькому – вид на місто й 6 ретро фото. Над полтавським тортом працювали 5 кондитерів 2,5 дні, над кременчуцьким – 12 кондитерів 3 дні. На полтавський торт витратили 50 кілограмів фруктів, 700 яєць та 25 кілограм білого шоколаду На кременчуцький – 40 кг масла, 40 кг вершків, 40 кг згущеного молока, 40 кг молочно-ванільної начинки та 39 кг кондитерської мастики. Розміри полтавського рекорду: 2 на 1,5 метри. Вага – 230 кг. Розміри кременчуцького рекорду: 2,1 на 2 метри. Вага – 299 кг «Побили» полтавський рекорд кременчуцькі кулінари ненавмисно. Зателефонувавши до фірми-виробника, журналіст дізналася, що заявку до Книги рекордів України кондитери з Кременчука подали на кілька місяців раніше за полтавських майстрів по виробництву солодощів. До теми:  У Полтаві мер вишивав хрестиком на рекордному рушникові.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter