У Полтаві відкрили музичний пам'ятник Раїсі Кириченко

Фото
Таня Цирульник13 жовтня 2012 о 15:252710 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві відкрили музичний пам'ятник Раїсі Кириченко
Сьогодні, 13 жовтня, у Полтаві відкрили пам’ятник Раїсі Кириченко.


Скульптуру відкрили Микола Кириченко та Наталія Шинкаренко. Фото Тетяни Цирульник.Скульптуру відкрили Микола Кириченко та Наталія Шинкаренко. Фото Тетяни Цирульник.

Монумент співачці встановлено на вулиці, названій на честь народної артистки. Дійство за участі найвищого керівництва області та кількох сотень полтавців тривало більше години.

Квіти до пам'ятника Раїсі Кириченко. Фото Тетяни ЦирульникКвіти до пам'ятника Раїсі Кириченко. Фото Тетяни Цирульник

Не підвела й погода. Як пригадували шанувальники творчості Раїси Кириченко, навіть якщо у день концерту вона була дощова, з виходом на сцену співачки прояснювалося сонечко.

Микола Кириченко на фоні скульптури дружині. Фото Тетяни Цирульник.Микола Кириченко на фоні скульптури дружині. Фото Тетяни Цирульник.

Микола Кириченко дуетом заспівав з ученицею Раїси Опанасіви Наталією Шинкаренко. Виконали пісні солістки полтавської філармонії Наталія Хоменко, Олена Білокінь та концертний ансамбль філармонії. Вручили нагороди усім причетним до встановлення пам’ятника співачці. Наприкінці квіти до монумента поклали усі бажаючі.

– Думки мої сьогодні далеко, згадуєься усе-усе. І не стільки про керівників, будівництво пам’ятника думаю, як про людей, які приймали участь у житті Раїси Опанасівни, - зазначив її чоловік, Микола Кириченко. – Прості люди, які допомагали, хвилювалися за неї. Такі хвилини не забуваються. Останній місяць, коли роботи по зведенню пам’ятника йшли повним ходом, Раїса Опанасівна мені часто снилася, у хорошому стані, не хвора.

Квіти "козачці" принесли сотні полтавців. Фото Тетяни Цирульник.Квіти "козачці" принесли сотні полтавців. Фото Тетяни Цирульник.

Пам’ятник Раїсі Кириченко – музичний. Коли можна буде послухати тут спів народної артистки, поки що невідомо. Нагадаємо, що роботи по встановленню пам'ятника тривалий час відкладалися через брак коштів. Зрештою, необхідну суму додала обласна рада.

Запитали журналісти й про схожість пам’ятника на велику співачку.

– Скульптура – не фотографія, тож точного відтворення бути не може. У цьому образі не тільки Раїсу Опанасівну відтворили, пам’ятник – уособлення української пісні. Наразі мене найдужче хвилює, щоб біля пам’ятника прибирали, щоб його не понівечили вандали та щоб звучала музика.

До теми: 23 вересня у Полтаві відкрили пам'ятник Анатолію Кукобі.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter