У Полтаві можуть знести алею каштанів та збудувати ринок біля жилих будинків (фото)

Ситуація
19 жовтня 2012 о 12:002065 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві можуть знести алею каштанів та збудувати ринок біля жилих будинків (фото)
Жителі прилеглих будинків до алеї каштанів, що на «Половках», обурені, – в них під вікнами розширяють ринок та зносять дерева.  
Полтавці не можуть змиритись з тим, що хочуть понівечити алею, якою вони звикли прогулювались багато років. Говорять, що не підуть голосувати і, за необхідності, ляжуть на землю, якщо приїдуть зносити дерева алеї. Вони уже писали лист Президентові України, телефонували на гарячу лінію уряду, та будівельні роботи під їхніми вікнами не зупинили.

За кілька метрів від вікон полтавців звели паркан, огородивши частину алеї каштанів. Щоправда огорожу місцями встигли повалити.

- Днями у нас перед вікнами встановили паркан, збираються розширити ринок, - розповіла  Леся Євгенівна, жителька будинку, що за адресою Великотирнівська 33/2. – Вони ось-ось спиляють каштани, насаджені 30 років тому. У нас хочуть забрати єдине місце у мікрорайоні, де можна всім відпочити, прогулятись мамам з колясками, посидіти на лавах. А зовсім поруч тут  два дитячі садки, а далі школа та ПТУ. Всі батьки по цій стежці алеї водять дітей, школярі повертаються з навчання. Тим більше, яке вони мають право так близько до будинків робити ринок? Нагадуємо, шо у полтаві вже виникла схожа ситуація на Сінній, де  зносять парк , бо будують храмовий комплекс Доки полтавка вводила в курс подій журналіста «Кола», навколо зібралось чимало однодумців жінки. Мешканці мікрорайону розповіли, яких наслідків побоюються від появи ринку. - Про будівництво нас ніхто не попереджав, - розповідають жителі найближчих будинків до алеї. - Серед ночі в нас тепер шум, вони ж в ночі працюють. Якщо тут буде ринок, всю воду, якою вони митимуть свої кіоски, виливатимуть нам під вікна. А коли зроблять туалет, то всі ж аромати нам тягнутиме теж до вікон.  Ці кіоски будуть звісно ж під сигналізацією, яка може спрацювати вночі. А в нас у домі живуть люди з гіпертонією та які пережили інсульт, а також немовлята. Окрім того, нам вистачає тих ларьків, що вже є, а поруч є кілька супермаркетів. Більше не потрібно. - На скільки я знаю, то люди, які жили тут більше 30 років, платили за це озеленення, а вони зібрались зносити каштани, -  говорить Катерина Кужим., що живе в будинку на Латишева,5. До розмови підключилась і одна з реалізаторів торгових точок, які давно функціонують в цій місцевості. Жінка, на правах анонімності, розповіла, що їх будуть виселяти з ринку, а даватимуть місця більш заможнішими підприємцям. Редакція «Кола» вже відправила запит до міськвиконкому, аби з’ясувати хто і чому дозволив розміщувати торгові точки з-за кілька метрів від житлових будинків. Тож слідкуйте за розвитком ситуації на сайті «Коло».

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter