Футбольна вистава з двох дій: ФК "Полтава" - ПФК "Суми" 1:1

Новини
Валентина Зайченко27 жовтня 2012 о 21:431415 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Футбольна вистава з двох дій: ФК "Полтава" - ПФК "Суми" 1:1
ФК "Полтава" - ПФК "Суми" 1:1


Перша ліга України. 17 тур.

27 жовтня. Полтава. Стадіон "Локомотив".



Арбітр – Катерина Монзуль (Харків)

Асистенти арбітра – Шланчак В.М. (Черкаська обл.), Гарлач І.І. (Ужгород)

4-й арбітр
– Дробітько О.Б. (Полтава)

Інспектор ФФУ – Безсмертний В.А. (Кіровоград)

Голи: Івашко (12) - Єсип (52)

Полтава: Романенко, Даценко, Жданов, Одинцов, Цапій, Бессалов(к) (Даньків, 71), Козоріз, Сагайдак (Зеленевич, 77), Обревко, Скепський, Івашко

Запасні: Кучинський, Кучеренко, Зозуля, Момот, Нурідінов

Головний тренер - Анатолій Безсмертний

Суми: Бабак, Бугайов, С. Мельник, Котелюх(к), Лещук (Петрович, 33), Лебеденко, Масалов, Пукась, Камерцель (Притуляк, 78), Озюм (Єсип, 46), І.Мельник (Снитко, 90)

Запасні: Павленко, Піцик, Слінкін

Головний тренер - Ігор Захаряк

Попередження: Сагайдак (70)


Переможці минулорічного турніру другої ліги розписали на "Локомотиві" мирову


Команди на рівні першої ліги ще ніколи не зустрічалися, однак в турнірі рангом нижче перетиналися неодноразово. Для "Полтави" матчі з сумчанами завжди були принциповими та до поточного матчу в основному невдалими. За прикладом далеко ходити не треба. За підсумками сезону 2010/11 років полтавська команда зайняла друге місце в групі "Б", яке давало право зіграти в матчах плей - офф за вихід до першої ліги, однак у першій же стиковій грі, яка проходила в Полтаві, підопічні Анатолій Безсмертного поступилися переможцям групи "А"... ПФК "Суми" з рахунком 2:0. Слід зазначити, що сумська команда тоді так і не пробилася до першої ліги, поступившись в "золотому" двобої "Енергетику" з Бруштину. Через рік обидві команди нарешті підвищилися в класі, і переможець ліги визначався в головному матчі сезону. І знову полтавчани поступилися...

Розпочалася звітна гра з пожежі біля воріт "Полтави". Камерцель на лівому фланзі обіграв Одинцова на прокинув м'яч повз набігаючого Романенка. Голкіпера полтавської команди підстрахували захисники, які вибила футбольний снаряд в поле.

Така нахабність гостей додала спортивної агресивності полтавчанам. За хвилину головний нападник "Полтави" Івашко вийшов на ударну позицію, однак в останній момент захисники одеситів стали на заваді удару полтавчанина. Вже в наступній атаці активні дії на лівому фланзі зв'язки господарів Жданов - Обревко призвели до голу. Одноклубники вивели на побачення з голкіпером гостей Руслана Івашка, який забив свій восьмий за ліком м'яч в сезоні - 1:0!



Господарі продовжували тиснути на оборону сумчан. На 23 хвилині Козоріз вийшов на оперативний простріл, однак переграти Пукася йому так і не вдалося.

Після 25 хвилини гра на полі вирівнялася. Гості все частіше переходили половину поля "Полтави", проте без моментів. На останніх хвилинах тайму команди мали по черзі відзначатися в воротах суперника. У полтавчан активністю відзначився лівий фланг. Обревко на швидкості пройшов Лещука та прострілив у штрафну, однак гостей від пропущеного голу врятував Бугайов, який практично з лінії воріт вибив м'яч в поле. Сумчани відповіли за хвилину. Лебеденко з близької відстані запустив м'яча "по горобцях".

З початком другого тайму футболісти "Сум" заграли більш активно. Тепер вже гості володіли перевагою на полі. Одна з численних помилок полтавчан в обороні на 52 хвилині призвела до пропущеного м'яча. Богдан Єсип, який за 6 хвилин до цього вийшов на поле, владо реалізував свій вихід один-на-один з Романенком, перекинувши досвідченого голкіпера - 1:1.

Після зміни в рахунку у підопічних Ігоря Захоряка відкрилося "друге дихання". Вже футболісти із Сум диктували свої умови господарям, постійно створюючи небезпечні випади у бік господарів. У проміжку між 57 та 67 хвилинами гості могли тричі(!) виходити вперед, однак ні Єсипу (двічі), ні Лебеденко не вдалося скористатися помилками оборонців "Полтави". В даних епізодах зокрема та матчі загалом свій високий клас в черговий раз підтвердив Всеволод Романенко, який незважаючи на пропущений м'яч, провів дуже хорошу гру.

За дві хвилини до закінчення матчу полтавчани мали реальний шанс вирвати перемогу, але Зеленевич з метра запустив м'яча вище воріт.

1:1 - бойова мирова, яка нікого не влаштувала.

Ігор Захаряк (головний тренер ПФК "Суми"):



- Для мене особисто сьогоднішній матч поділився на дві частини: в першій третині гри ми виглядали слабо, в іншій вже краще. В другому таймі ми мали хвилин десь 25 велику перевагу, повинні були вирішувати результат матчу, хоча в кінці Полтава мала хороший момент, який вони на наше щастя не реалізувала. Вважаю, що підсумковий результат по грі.


Анатолій Безсмертний (головний тренер ФК "Полтава"):




- Загалом хороша, динамічна гра. В першому таймі володіли перевагою, забили м'яч, не реалізували декілька хороших моментів. У другому таймі суперник перебудувався, випустив другого нападника, а ми трішки не так зіграли. Пропустивши гол ми здавалося почали вирівнювати ситуацію, і вирівняли її, однак забити ще раз нам так і не вдалося. Однак добре, що ми й не пропустили у власні ворота. Якщо брати загалом матч, то рахунок закономірний.



Олег ДУБИНА (фото автора)

До теми: ФК «Полтава» може втратити здобуту перемогу через дискваліфікацію гравця

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter