До Полтави приїхав дисидент та правозахисник Мирослав Маринович

Новини
16 листопада 2012 о 15:411132 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 До Полтави приїхав дисидент та правозахисник Мирослав Маринович
Мирослав Маринович, дисидент та правозахисник,один із засновників Української Гельсінської групи, прочитав лекцію для полтавських студентів та викладачів.


Сьогодні він розповів про те, як побачити за нашими прикрими обставинами шанс та надію.





Мирослав МариновичМирослав Маринович





- Україна має величезний потенціал, який вона не усвідомлює. Наше багатство регіональне, яке до цього було нашим фатумом, насправді воно є нашим благословенням.

До теми - До Полтави привезли виставку про права людини

Мирослав Маринович переконаний, що треба  змінити не лише спосіб життя, а й власне бачення. Він вважає, що розколу народу, про який говорять, насправді немає, бо розкол – це відсутність спілкування, а не багатоманіття.  Натомість єдність  полягає саме у багатоманітності.

- Треба шукати спосіб гармонійного співжиття, те, що сьогодні є причиною наших роздорів, має бути причиною для нових моделей співжиття.

слухачі лекціїслухачі лекції



З подібними лекціями Мирослав Маринович відвідає й столицю.

До речі, Мирослав Маринович у Полтаві вдруге. Вперше він був у нашому місті у 1975 році, ще до арешту за свої дисидентські погляди.

Читайте також: У Полтаві студентів місяць вчитимуть бути успішними

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter