Проти заправки на Дублянщині полтавці зібрали більше 150 підписів

Новини
Ольга Матвієнко21 листопада 2012 о 17:561274 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Проти заправки на Дублянщині полтавці зібрали більше 150 підписів
Ініціативна група мешканців селища Дублянщини зібрала більше 150 підписів під зверненням проти будівництва автозаправного пункту по вулиці Сакко, 109-113.


Майбутня заправка ПП «Компанії «Надежда» буде розташовуватися неподалік від житлових будинків, автобусної зупинки і фактично на пляжі, де влітку відпочивають полтавці.

У тексті звернення просять врахувати громадську думку, якою знехтували, розміщуючи об’єкт підвищеної техногенної небезпеки поблизу житлових будинків і річки. Мешканці у тексті звернення мотивують свої дії тим, що за ЗУ «Про планування й забудову територій» та «Про основи містобудування» саме громадська думка має бути вирішальною у таких випадках.



– Про те, що будуватимуть заправку нам ніхто не повідомив, – говорить Віктор Трофименко, член ініціативної групи. – Коли почали розчищати чагарники, то подумали, що просто чистять територію. Забили на сполох, коли дерева почали рубати. А потім вже самостійно дізналися, що тут будуватимуть.

За словами Трофименка, ще минулого року, коли ця сама фірма мала намір побудувати автозаправку неподалік дитячого садочка, у підписаній резолюції йшлося про перенесення місця будівництва на територію між зупинками «Зої Космодем’янської» і «Переїзд».

–Тоді жителі фактично не виграли. Компанія, влада, жителі практично підписали компроміс і заправку перенесли. Але ж говорилося про територію «між» двома зупинками, а не прямо замість «зупинки», як виходить зараз, – зазначає Трофименко.

У суботу відбудуться збори селищного комітету. Віктор Трофименко зазначив, що зібрання матиме чітку мету:

– Минулого разу, коли відстоювали дитячий садочок, ми зрозуміли, що «Компанія «Надежда» дослухається до думки органу самоорганізації населення – селищного комітету. А отже, і ми цим скористаємося. Плануємо добитися, щоб на цей раз не просто підписали компромісну резолюцію, а взагалі заборону будувати заправку в цьому місці.

Очікують, що засідання селищного комітету відвідають і представники ПП «Компанія «Надежда». Вони у свою чергу обіцяли бути з юристами та копіями усіх дозвільних документів, на основі яких розпочали підготовчі роботи.

Нагадаємо, що будівництво заправки вважають неправомірним, оскільки не було окремого рішення міськради і дозволу на будівництво.

– Копії звернень і листів із підписами жителів вулиць Сакко, Зої Космодем’янської, ПРЗ, Піднасипної та прилеглих ми надішлемо в усі інстанції, починаючи з виконкому Полтавської міської ради. Наразі у Прокуратурі Ленінського району  також лежать три індивідуальні скарги. Одну із них точно зареєстрували і прийняли до розгляду, – говорить Трофименко.

Також на зборах селищного комітету очікують і Сергія Капліна, який став депутатом Верховної Ради від 144 виборчого округу, до якого входить Дублянщина.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter