У Полтаві розпалили вогнище протесту проти заправки на березі річки (фото)

Новини
Ольга Матвієнко8 грудня 2012 о 15:032062 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві розпалили вогнище протесту проти заправки на березі річки (фото)
Чергове зібрання мешканців селища Дублянщини в знак протесту проти будівництва автозаправного пункту по вулиці Сакко, 109-113а пройшло прямо на будівельному майданчику. Грілися люди біля двометрового вогнища.


– Ми вирішили, що раз тут можна будувати заправку, то і багаття розкласти теж. Крім того це і знак протесту проти того, що нам не надали приміщення для проведення зборів, - повідомив Лев Жиденко, депутат Полтавської облради.

Збори ініціативної групи та місцевої громади мали відбутися в черговий раз біля приміщення селищного комітету (школа № 22 на Дублянщині). Запросили на пререговори і представників місцевої влади, і ДАБК, і ПП «Компанії «Надежда».

– Були надіслані офіційні запрошення із кур’єрською доставкою, тобто всі вони дійшли до адресатів. Проте жоден із запрошених не з’явився. Це демонструє їхнє ставлення до нас. Запросили заступника міського голови Стеценка, депутатам-мажоритарникам Ленінської районної ради Олені Бондаренко та  міської ради Анатолію Безотосному, управління капітального будівництва, кампанію «Надежда», - розповів секретар ініціативної групи Віктор Трофименко.

Проте жоден із запрошених не з’явився. За словами членів ініціативної групи, у фірмі, яка виступає забудовником вищевказаної ділянки, генеральний директор не зміг прийти, бо зараз у відрядженні, а головний інженер не має часу.

До речі, підготовчі роботи на будмайданчику обіцяли призупинити, але поновили через два дні після обіцянки

На минулій зустрічі їх також не було, бо вони не побачили необхідності в таких зборах і запропонували зустрітися в офісі компанії для показу презентації.

Долучитися до громади вирішив сьогодні і голова ініціативної групи мешканців селища депутат Верховнохї Ради Сергій Каплін.

– Я йду працювати в антикорупційний комітет. І цю ситуацію вважаю показово корупційною, коли без того, щоб запитати думку громади, тут збираються будувати заправку. Інше питання, потрібна вона тут чи ні. Але я знаю, що наприклад, закордоном навіть перед тим як будувати адміністративні будівлі питають думку місцевої громади, - зазначив Каплін. – Вважаю, що перш за все повин бути діалог між громадою, забудовником і владою, яка видає такі дозвільні документи. Тільки тоді вже розробляється проект і починаються роботи.



Каплін пообіцяв, що цим питанням разом із його заступником як голови ініціативної групи Юрійє Бубликом, цього питання не залишить. Після 12 грудня повинен подати депутатські запити і підняти питання будівництва заправки в межах селища на рівні ВР. Не менш вірогідний розвиток подій – звернення до прокуратури області та судові позови.