Полтавські стоматологи запевняють, що новий Hyundai допоможе лікувати зуби

Здоров'я
20 грудня 2012 о 10:091706 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавські стоматологи запевняють, що новий Hyundai допоможе лікувати зуби
Полтавська обласна клінічна стоматологічна поліклініка придбала автомобіль Hyundai Sonata як транспорт для медичної служби за 210 тисяч гривень.


фото з сайту autoua.netфото з сайту autoua.net

Інформація, оприлюднена на сайті «Наші гроші», відразу викликала резонанс. Як медики використовуватимуть авто, дізнавалося «Коло».

Hyundai – справжня стоматологічна «швидка»
Відомості по те, що поліклініка 16 листопада за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Автопланета-Полтава» на купівлю авто, оприлюднили на сайті «Наші гроші».

– Автівку придбано за кошти місцевого бюджету, отримати її замовник повинен до 31 грудня цього року. Детальнішого опису автівки немає, оскільки конкурсна документація на сайті «ВДЗ» відсутня, – йдеться в повідомленні з посиланням на «Вісник державних закупівель».
Тож наші журналісти вирішили з’ясувати про транспорт та навіщо іномарка потрібна стоматологам.

Читайте також - Собака-терапевт у Полтаві допомагає дітям-інвалідам

Сам автомобіль Hyundai Sonata стоматологічна поліклініка поки що не отримала. Залишилося узгодити останні питання з оформленням транспортного засобу і наступного тижня він вже буде у лікарів. Транспорт цей закладу, за словами його керівника, необхідний.
– На жаль, у нас практично не залишилося транспорту. Є 2 машини. Один з них – «дев’ятку» – списують, а «Волзі» – 12 років і вона вже розбита, – говорить Петро Скрипніков, головний лікар обласної стоматологічної поліклініки. – Всі автомобілі у нас – виключно для обслуговування пацієнтів, або ж для ведення господарської діяльності, яка складає не більше 5% усіх поїздок.

До теми - Полтавці пожертвували 72 тисячі на обладнання для районної лікарні

Для обслуговування ж пацієнтів виникає необхідність часто просити автомобілі в обласного управління охорони здоров’я. Адже стоматологи виїжджають до хворих, які не здатні пересуватися по всій області. Найбільше у них викликів з Полтавського району. Надають стоматологи допомогу насамперед людям, які не здатні самостійно пересуватися.
Як пояснили журналісту, Hyundai Sonata буде використовуватися виключно як медичний транспорт. До того ж, це не проста машина. Автівка обладнана медичним устаткуванням, серед якого й стоматологічна бормашина. Оскільки лікарям на виклики доводиться возити з собою стоматологічне обладнання.

Головний лікар запевнив, що їздити на іномарці сам не буде

– У мене немає ніякого бажання використовувати службовий транспорт для власних потреб, у мене є свій автомобіль. За майже 2 роки, що я на цій посаді, я службовим транспортом майже не користуюся. За весь час я лише тричі їздив державним транспортом, – говорить Петро Скрипніков. – Ми знаходимося в центрі міста і мені не складно на наради пройтися пішки. А для того, щоб виїхати за межі області на службовому автомобілі, я маю просити купу дозволів.

Читайте також -Дитячу обласну лікарню у Полтаві реорганізують, але не закриють

Чому Hyundai, а не вітчизняне авто

З підтримкою вітчизняного авто-виробника у стоматологічній поліклініці вирішили не поспішати, вибір припав на іномарку. Керувалися тут насамперед наявними коштами та характеристиками автомобіля. Ніяка вітчизняна автівка, за переконанням Петра Скрипнікова, не здатна вмістити у собі п’ятьох чоловіків із медичною апаратурою. Лікарям в транспорті повинно бути ще й комфортно, оскільки часто до віддалених сіл доводиться долати сотні кілометрів. Та й їздять творіння вітчизняного автопрому добре рік–півтора, а потім виходять з ладу, грошей, як говорить Петро Скрипніков, на ремонт потім ніхто давати не буде.

За його словами, було б краще придбати мікроавтобус – справжній пересувний стоматологічний кабінет. Але тут усе знову зводиться до коштів. Такий автомобіль дорожчий, на бензин потрібно більше грошей, та й не такий він мобільний, як легковик.

До теми - Факти та міфи, які полтавцям слід знати про ВІЛ/СНІД

Що купила стоматполіклініка, крім авто
– Фінансування на капітальні видатки у нас обмежене, ремонт обладнання і оновлення в нас не передбачено. Все, що самостійно заробляємо, витрачаємо на це. Купуємо найнеобхідніше, – говорить Петро Скрипніков.
За останній рік стоматологічна поліклініка придбала 6 нових стоматологічних установок.
По заробітній платі медичним працівникам, як запевнив головний лікар, заборгованості на сьогодні немає.

Журналісти "Кола" також попросили прокоментувати ситуацію обласне управління охорони здоров'я. Коментар чиновників та фото придбаного автомобіля, який наразі ще не доставили у поліклініку, читайте пізніше.

Читайте також:

Лікарі Полтавщини розголошують ВІЛ-статус пацієнтів: історії з життя