Як маленькі полтавці побували на новорічному ранку (фоторепортаж)

Новини
Ольга Матвієнко28 грудня 2012 о 21:051702 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Як маленькі полтавці побували на новорічному ранку (фоторепортаж)
У Полтавському міському будинку культури сьогодні пройшов останній новорічний ранок від міського голови. Діти поринули в чарівний світ казки «Майстерня Діда Мороза».
На ранок батьки та бабусі з дідусями привели малечу різного віку. Були тут і менші за 1 рік, і діти 12-13 років. Традиційно батьки не оминули можливості одягнути дітей в маскарадні костюми. Фантазія дорослих перетворила полтавських дітлахів на білочок, зайчиків, лисичок, сірих вовчиків та чарівних фей і принцес. Зустрічалися в залі і не характерні для нашого фольклору Мушкетер та ковбой.

Читайте також, як  до полтавських багатодітних сімей приходив Святий Миколай  (фото)

Перед виставою ажіотаж викликав будиночок Діда Мороза. Майже кожен учасник новорічного ранку сфотографувався біля ялинки, каміна, на якому за західною традицією розвісили шкарпетки для цукерок. Але тільки кільком вдалося загадати бажання самому Дідусеві, бо він поспішав на сцену. На вушко новорічному чарівникові діти загадували різноманітні подарунки під ялинку. Трирічна дівчинка загадала гітару, а п’ятирічний хлопчик – цуценя.

До теми: Де розважитися в Полтаві на Новий рік та Різдво: перелік заходів

До речі, шкарпетки над каміном – не єдине нововведення. Наприклад, помічником Діда Мороза у його майстерні став герой американських мультиків Смурфик. На початку вистави, щоб показати, як Дід Мороз готує іграшки під ялинки всіх дітей світу, ввімкнули старий мультфільм Уолта Діснея «Майстерня Санта Клауса». Мультфільм старий і добрий, але не всі його персонажі відомі українським дітлахам: як от іграшка Чарлі Чаплін, якого переслідує полісмен із дубинкою (класичні герої фільмів Чарлі Чапліна).

Сама казка, яку розповіли на сцені, була основана на історії про те, як Дід Мороз забув підготувати трьом дітлахам подарунки – найвеселішого на землі Клоуна, Ляльку, яка вміла б і співати, і танцювати, білого ведмедика Умку. Ці чудові герої, які припали до смаку дітлахам, пережили чарівні пригоди разом зі Смурфиком. Антигероєм виступила не класична Баба Яга, а Пустунка-Веселунка. Спочатку вона наробила шкоди разом зі своїми помічницями Капостями, але потім сама ж допомогла головним героям подолати всі труднощі, бо теж любить Новий рік.

Звичайно ж програма була інтерактивною. Казкові герої танцювали з дітками, робили з ними веселу зарядку. Майже від початку казки дітлахи висипали перед сценою і простояли там до кінця.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter