Проти мера Полтави порушать кримінальну справу, запевняє нардеп Каплін

Новини
Надія Труш6 січня 2013 о 10:422053 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Проти мера Полтави порушать кримінальну справу, запевняє нардеп Каплін
Народний депутат Сергій Каплін звернувся до прокуратури з приводу недопущення його до сесії міської ради Полтави. Такі дії міської влади порушують закон. 
За перешкоджання роботі народного депутата України прокуратура Полтави порушить кримінальну справу проти Олександра Мамая, впевнений нардеп.

Олександр Мамай, міський голова Полтави. фото kolo.poltava.uaОлександр Мамай, міський голова Полтави. фото kolo.poltava.ua

Про це повідомляє прес-служба Сергія Капліна. Нагадаємо, нардепа не впустили  24 грудня на позачергову сесію міської ради. Сергій Каплін стверджує, що його не пропустила охорона, мотивуючи відповідним розпорядженням мера

- За версією слідства, це пряме порушення статті 17 Закону України «Про статус народного депутата України», відповідно до якого народний  депутат чинного  скликання  користується  правом безперешкодно  відвідувати  органи місцевого  самоврядування. А також має право брати участь з правом дорадчого голосу  у роботі сесій сільських,  селищних,  міських,  районних у містах (в містах з районним поділом),  районних і обласних рад  та засіданнях їх органів. – йдеться у офіційному повідомленні прес-служби Капліна. - Згідно регламенту міської ради та чинного законодавства, народний депутат мав право бути присутнім на засіданні сесії.

До речі, на сесію прийшов ще один нардеп, Юрій Бублик. Спочатку йому не було в залі місця. Після звернення нардепа до секретаря міської ради Оксани Деркач, знайшлось місце в першому ряду.

До теми - полтавські депутати б'ються у Верховній Раді (фото).

Також Сергій Каплін звернувся до Генпрокуратури у зв'язку з тим, що його не допустили до участі в роботі сесії, повідомляє прес-служба народного депутата.

Також читайте:

Влада Полтави обиратиме собі нового речника

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter