У Полтаві працюють два БТІ: перелік цін та послуг

Гроші
10 січня 2013 о 15:006747 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві працюють два БТІ: перелік цін та послуг
У Полтаві місяць працює нове комунальне БТІ. Фото Марини Клименко У Полтаві вже два БТІ, а роботи з Нового року в них поменшало.
Нагадаємо, відтепер БТІ займатимуться лише технічною інвентаризацією об’єктів нерухомого майна, оформляти право власності на них будуть спеціально створені державні реєстраційні служби та нотаріуси. Комунальне БТІ, яке відкрили в Полтаві за участю мера Олександра Мамая 6 грудня минулого року, перших клієнтів почало приймати 10 грудня. Знаходиться установа в будинку на вулиці Сапіго, 6, у колишньому приміщенні пошти. Там зробили капітальний ремонт, закупили меблі. У новому БТІ працюватиме штат до 20 осіб, які надаватимуть послуги у 5 кабінетах. Вони аналогічні тим, що й у приватній конторі. Різниця полягає лише в тому, що комунальне підприємство обслуговуватиме лише жителів Полтави, у той час як приватний «Інвентаризатор», що існує вже не один рік, надає послуги ще й мешканцям 7 районів Полтавської області. – Ми виконуємо послуги з інвентаризації об’єктів нерухомого майна, консультації щодо оформлення права власності, легалізації самочинного будівництва, експертної оцінки нерухомого майна. При бюро працюватиме також довідкова служба, – розповіла Марина Москалюк, директор КП «Полтавське міське бюро технічної інвентаризації».

У приміщенні БТІ, де колись розташовувалася пошта, зробили капітальний ремонт.У приміщенні БТІ, де колись розташовувалася пошта, зробили капітальний ремонт. У новому БТІ обіцяють послуги дешевші, ніж у приватника Тарифи роботи міського комунального бюро технічної інвентаризації затверджувалися розпорядженням Олександра Удовіченка, голови Полтавської облдержадміністрації. Вони менші за ціни у приватному підприємстві на 10-30%. Крім того, прибутки від діяльності нового комунального закладу мають йти на потреби міста, запевняє влада. Із часом офіс комунального БТІ у Полтаві може бути не один. Також у міському бюро інвентаризації обіцяють громадянам спростити процес відвідування кабінетів чиновників. – Можливо, наші відділення з’являться у районах міста. У Полтаві проживає багато пенсіонерів, які далеко від дому ходити не можуть. Тому представництва доцільно буде створити у місцях, які люди похилого віку часто відвідують.  Ми тісно співпрацюємо з органами місцевої влади. Для того, щоб вирішити якесь питання, людині не обов’язково буде ходити по всіх організаціях. У якомусь випадку нам достатньо буде зробити кілька дзвінків і дізнатись, у чому проблема та як скоріше її усунути, – говорить Марина Москалюк, директор комунального підприємства. Ознайомитися з тарифами на інвентаризацію нерухомого майна для КП "Полтавське міське бюро технічної інвентаризації" можна тут та тарифами на інвентаризацію нерухомого майна для ПП "Полтавське бюро технічної інвентаризації "Інвентаризатор" можна тут.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter